Neden son yıllarda online terapi tercih ediliyor?
Yaşamakta olduğunuz duygu durumları günlük yaşantınızın akışında olumsuzluklara neden olduğu takdirde terapi almanız tavsiye edilmektedir. Uzman yardımı ile kolayca aşılabilecek psikolojik rahatsızlıklar ardından hayatınıza sorunsuz devam edebilirsiniz.
Son yıllarda pandeminin de etkisi ile iş ve sosyal yaşantıda birçok sıkıntı meydana geldi. İnsan ilişkilerinin olumsuz etkilendiği bu olayın ardından kişiler kendilerini daha depresif ve yalnız hissetmeye başladılar. İşlerini kaybeden çok sayıda insan bulunmakla birlikte sorumluluklarını yerine getirememe ve sevdiklerine karşı mahcup hissetme sebebi ile hissedilen baskı arttı. Tüm bunların sonucunda online psikolog ile online terapi almak tercih edilmeye başlandı. Yıllardır yapılmakta olan bu terapi yöntemi pandeminin ardından çok daha fazla tercih ediliyor. Bunun sebebi yaşanan sıkıntıların psikolojik olarak kitleleri kötü yönde etkilemesidir. Evden çıkma konusunda kısıtlama yapılması insanları psikolojik olarak yardım alma istedikleri takdirde online terapilere yöneltmiştir.
Ulaşım sebebi ile psikolojik yardım almakta zorlanan çoğu kişi bu yöntemin varlığını son yıllarda öğrendi. Engeli veya rahatsızlığı bulunan danışanlar evinden terapisti ile iletişim kurabiliyor. Bu sayede hissetmekte olduğu sıkıntıları çekinmeden paylaşıyor. Hayatından tam verim alarak potansiyelini kullanmak isteyen her birey belirli dönemlerde terapi alarak imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmeyi öğreniyor.
Online Terapi Nasıl Yapılır?
Günümüzde popülerleşen online terapiler birçok kişinin faydalanmak istediği hizmetlerden birisi. Hayatının her döneminde olmasa bile mutlaka bir döneminde ihtiyaç duyulan psikolojik destek kolaylıkla ulaşılabilir hale geldi. İnternet yoluyla günümüzde hemen her imkana kolaylıkla ulaşılabiliyor. Terapi de bunlardan birisi olup, bundan faydalanmak isteyenlerin aklında çeşitli soru işaretleri bulunabiliyor. Online terapinin gerçekten etkili olup olmadığı merak ediliyor. Yüz yüze yapılan terapilerin faydası tartışılmaz olup bazı psikolojik rahatsızlıklar için tavsiye ediliyor. Kişiye göre değişmekte olan rahatsızlık ve tedavi yöntemleri baz alındığında bir ön görüşme ardından buna karar verilerek devam ediliyor. Yani; yapılacak ön görüşme ardından kişi için ideal olan terapi yöntemine karar veriliyor. Yüz yüze görüşme imkanının olmadığı durumlarda ise online terapi tercih ediliyor.
Major depresyon ve kaygı bozukluğu gibi rahatsızlıklar genellikle 8 aylık bir süreç boyunca tedavi alınan rahatsızlıklardır. Bu süreçten maksimum verimi alabilmek için terapist ile gerekli iletişimi kurmak ve tedavi süresince şeffaf olmak gereklidir. Danışan ve psikolog arasındaki güven ilişkisi çok önemli olup, online ortamda yapılan terapide daha zor kurulacağına dair inanç bulunmaktadır. Fakat danışanların paylaşamadıkları durumları bazen bu ortamda dile getirmesi daha kolay olabilmektedir.
İlandır.