SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Nanocell Nedir? Nanocell Teknolojisi Ne İşe Yarar?

Gelişen teknolojiler arasında hayatı kolaylaştıran ve hayata zevk veren alanlar bulunmaktadır. Bu teknolojilerden bir tanesi de nanocell teknolojisidir. Özellikle dijital cihazlarda karşılaşılan bu teknoloji ürünlerin etkili kullanılmasını sağlamaktadır. Peki, nanocell ne anlama gelmektedir? Bu teknoloji daha çok hangi alanlarda kullanılmaktadır? Nanocell teknolojisi ne işe yaramaktadır? İşte, bu teknolojinin tanımı ile sağladığı etkiler hakkında detayları derledik.

|

Nanocell teknolojisinin ilk adresi evlerin olmazsa olmazlarından olan televizyonlardır. Televizyonlara bu teknolojinin eklenmesi ile birlikte görsellikte daha etkili anlar ve görüntüler sağlanmaktadır.

Nanocell Nedir?

Beyaz eşya kategorisine giren televizyonlar, her evde mutlaka bulunmaktadır. Hayatımıza ilk olarak giren tüplü televizyonlar yerini plazma televizyonlarına ve plazmalarda yerini LCD TV'lere bırakmıştır. Ancak teknolojinin sürekli olarak gelişmesi ile OLED ve QLED televizyonlar evlerdeki yerlerini almaya başlamıştır. İşte son teknoloji bu televizyonların zemininde görüntü kalitesini destekleyen nanocell teknolojisi bulunmaktadır. Nanocell televizyonlar, 4K olarak bilinen son teknoloji yani en canlı renkleri içeren renk kaliteleridir. 

Nanocell Teknolojisi Ne İşe Yarar?

Telefon ve tabletler üzerinde bulunan IPS ekran teknolojisinin televizyonlar üzerine uygulanmış hali nanocell teknolojisidir. Bu teknoloji TV'lerde harika renkler ile geniş görüş açıları sunmaktadır. Bu özellik sayesinde istenmeyen ışıklar filtrelenir ve saflık sağlanır. Böylece istenmeyen ışıklar engellenir. Donuk renklerin kaybolması ile birlikte canlı renkler kullanıcılara yansır. Yani renkler orijinal hali ile kullanıcıların beğenisine sunulur. Renk kararsızlığı engellenir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.