SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Mısır, kolon kanserine yakalanma riskini azaltıyor

Mangal üzerinde pişirilerek hazır hale getirilen ‘közlenmiş mısır’ vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

|

Aminoasit açısından da zengin olan mısır ‘homosistem’ seviyesini düşürerek kalp krizini önlüyor. Akciğer kanseri riskini azaltan antioksidan özelliklere de sahip olan mısır, vatandaşların vazgeçemediği tatlar arasında yer alıyor. İçerisinde B1 ve C vitamini bulunduran mısırın kolesterolü düşürerek kolon kanserine yakalanma riskini azalttığı öğrenildi.

Gaziantep’te 10 yıldan bu yana mısırcılık mesleği yaptığını belirten Ali Can, “Mısırımız Oğuzeli’nden gelmektedir. Közlenmiş mangal üzerinde pişirilen mısırın lezzeti bambaşkadır. Mısırlarımızı közde pişiriyoruz” dedi.Vatandaşların mısıra yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Can, “Günlük 150’ye yakın mısır satıyoruz. Közlenmiş mısırın güzel kokusunu alan insanlar bizden mısır almaya geliyor. Mısıra oldukça ilgi var. Mısırın pişmesi 5 dakika sürüyor” diye konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.