SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Migren atağına kediotu

Dr. Ömer Coşkun, migrenin günümüzde 10 kişiden 2'sinde görülen bir rahatsızlık olduğunu kaydederek, migren atağı geçirenlere kediotu kökünü önerdi.

|

Migren ağrısının insanı günlük aktivitelerinden alıkoyan ve yatmak zorunda bırakan bir hastalıktır olduğuna dikkat çeken Dr.ÖmerCoşkun, “Genelde ataklar halinde ortaya çıkan, kafanın tek tarafına yerleşen, zonklayıcı bir baş ağrısı şeklidir. Ataklar 4 saat ile 72 saat arasında değişebilir. Bu ataklar sırasında baş ağrısının yanı sıra bulantı, kusma, normal ışık ve sesten rahatsız olma gibi şikayetler de görülebilir. Kişi karanlık, sesten uzak bir odada uyumak ister.

Bu günlük yaşamı engelleyen bir durumdur” dedi.Dr. Ömer Coşkun migren atağı geçirmeye başlayanların yapması gerekenlerle ilgili şunları söyledi:“Migren atağı geçirdiğinizde mutlaka sessiz ve ışığın hiç olmadığı bir odada dinlenin. Kahvesi bol, soğuk ve sade bir kahve için. Eğer migren atağı sık sık geçiriyorsanız kediotu kökünü kaynar suda 10 ile 20 dakika arasında bekletip yemeklerden önce 3 bardak tüketin. Ayrıca 2 su bardağı kaynar su içerisine birer tatlı kaşığı hafif ezilmiş defne, oğul otu, fesleğen konularak 15 dakika demleyin. Demlendikten sonra yavaş yavaş için. Şeker hastası olmayanlar bal ile tatlandırarak içebilirler. Günde 2-3 bardak içilebilir. Düzenli olarak en az 1 ay devam edilmelidir.”

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.