SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Microsoft ve hotmail ilişkisi

1996 yılında internet kullanımında kullanıcılarına dosya, veri gönderimi ve mesajlaşma imkânı sağlamak için Microsoft işletim sisteminin internet kullanıcılarına sunduğu hotmail hizmeti ile internet kullanımında yeni bir devir başlamış oldu.

|

Hotmail hizmetinin kullanıcılarına sunduğu imkânlar ile internet kullanıcıları tarafından tam not aldı. İnternet kullanıcılarının Hotmail kullanımı ile kolay dosya gönderimi sayesinde çalışma hayatında ve uzaktaki arkadaşlarla iletişim sağlamak için Hotmail hizmeti oldukça fazla kullanılmaya başlandı.

1996 yılından günümüze kadar Hotmail hizmetinde kullanıcı sayısındaki hızlı artış nedeni ile son yılların en fazla kullanılın mesajlaşma ve dosya gönderimi sitesi olmaya devam etmektedir.

1996 yılında Microsoft işletim sistemi sayesinde kullanıcılarının internet kullanımının kolaylaştırmak için mesajlaşma ve dosya gönderimi sağlayabilen basit bir yapıya sahip olan Hotmail hizmetini internet kullanıcıları ile tanıştırdı. Microsoft ekibinin internet kullanıcılarına sağladığı bu imkân ile çalışma ve sosyal hayatı internet ortamından kolay ve güvenilir bir şekilde iletişim imkânı sağlamaktadır. Microsoft’un sunduğu bu mesajlaşma ve veri gönderim hizmeti olan Hotmail kullanılmaya başlandığı andan, günümüze kadar daha fazla kullanıcıya hitap etmekte ilkleri yaşatmaktadır. Hotmail hizmetinde internet kullanımındaki artış sebebi ile daha farklı mesajlaşma ve veri gönderimi hizmetleri ortaya çıksa bile hot mailin yerini hiçbiri tutamamıştır. Hotmail kadar iletişim imkânı ve kolay kullanım imkânının yanı sıra güvenilir işletim sistemi sayesinde internet kullanıcılarının aradıklarından fazlasını sunmaktadır. Microsoft işletiminin hizmete sunduğu Hotmail, internet kullanıcılarındaki artış ve hızlı değişim imkânı ile Hotmail içeriğinde farklı tasarımlar sunarak Windows Live Messenger adı altında Hotmail hizmetini sunmaya devam etmektedir.

Windows Live Messenger hizmetinde hotmailden farklı olarak mesajlaşma ve dosya gönderimi dışında, resim, müzik, video ve web cam konuşma imkânı ile kullanıcılarına hizmet vermeye devam etmektedir. Microsoft Hotmail hizmetinde bir çığır açarak son sistem hizmetleri ve internet kullanıcılarında artış nedeni ile yaptığı değişim ile liste başındaki yerini daha sağlama almayı başarmaktadır. Windows Live Messenger ile mesajlaşma ve dosya gönderimi hizmetlerini canlı renkleri ve farklı tasarımı ile kullanıcılarına uzun yıllar hizmet vermeye devam etmiştir. Yahoo ve gmail gibi farklı mesajlaşma, dosya gönderimi hizmetleri rakipleri tarafından çıkarılsa bile Hotmail hizmeti kullanıcıları tarafından aynı derecede sevilip kullanılmaya devam etmektedir.

Rakiplerinin karalama haberlerine aldırış etmeyen Hotmail hizmeti, Microsoft işletim sistemi sayesinde güvenilir ve kolay kullanımı ile internet kullanıcılarına hitap etmeye devam etmiştir. Microsoft’un son olarak Hotmail hizmetinde değişime gitmesi ile Hotmail hizmeti farklı bir isimde, Outlook adı altında mesajlaşma ve dosya gönderiminin yanında başka birçok farklı tasarımı ile kullanıcılarına kolaylık sağlamaya devam etmektedir. Diğer Hotmail hizmetlerinden daha farklı tasarımları bulunan Outlook hizmeti, sosyal ağlara ulaşma, kendi önemli dosyaları içerisinde bölümlere ayırma ve geniş dosya saklama imkânı, video, resim ve müzik dinleme, görsel bir biçimde görmek mümkün olmaktadır. Outlook hizmetinin diğer bir dikkat çeken özelliği ise, Outlook hizmeti içerisinde bulunan dosyalarda düzenleme yapabilme imkânı ile son yılların en fazla kullanıcıya ulaşan Hotmail hizmetidir.

Kaynak:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.