Metabolizma Hızlandıran Çaylar Hangileridir? Metabolizmayı Hızlandıran Çay Tarifi Nasıl Yapılır?
Metabolizmanın yavaş olması kilo vermeyi zorlaştırıcı bir etkiye sahiptir. Metabolizma hızlandırmak için yapılan çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Hazırlanan bitkisel çayların da metabolizma üzerinde hızlandırıcı bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Siz de evinizde kolaylıkla hazırlayacağınız çaylar ile metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Metabolizma hızlandıran çaylar hangileridir? Metabolizmayı hızlandıran çay tarifi nasıl yapılır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
Metabolizmayı hızlandırmak için kullanılan yöntemlerden birisi de bitki çaylarıdır. Hem metabolizmayı hızlandıran hem de yağ yakıcı etkisi olan çayları ile siz de formda kalmak için tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda tarifleri deneyerek kendiniz de kolaylıkla metabolizma hızlandıran çayları hazırlayabilirsiniz.
Metabolizma Hızlandıran Çaylar Hangileridir?
Metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip olan bitkisel çaylar bulunmaktadır.
Yeşil Çay: Hem yağ yakıcı etkisi bulunan hem de metabolizmayı hızlandıran bir çay olarak tüketilmektedir.
Beyaz Çay: Vücutta yağ birikmesini ve alınan yağların depolanmasını engelleyen bir çaydır.
Oolong Çayı: Vücutta bulunan yağların yakımını kolaylaştıran çay aynı zamanda da metabolizmayı hızlandırır.
Karanfil Çayı: Yağ yakıcı etkisi ile bilinen karanfil çayı oldukça faydalıdır.
Tarçın Çayı: Metabolizma hızlandırıcı etkisi bulunan tarçın çayı, yağ yakımını da hızlandırır.
Zencefil Çayı: Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan çay aynı zamanda vücudu sıcak tutar.
Mate Çayı: Kilo alımını engelleyen çaylar arasında bulunan mate çayının da metabolizma hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır.
Metabolizmayı Hızlandıran Çay Tarifi Nasıl Yapılır?
Evde kolaylıkla yapabileceğiniz çaylardan birisi;
2 adet yeşil elma
1 tatlı kaşığı karanfil
1 tane kabuk tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 litre içme suyu
1 tane limon
5 tane kuşburnu
İlk olarak elma ve limonu yıkayarak kabukları ile birlikte doğramanız gerekir. Taze zencefil kullanıyor iseniz aynı işlemi zencefil içinde tekrarlamanız gerekmektedir. Sonrasında ise iki litre suyun içerisine tüm malzemeleri koyarak kaynatmak gerekir. Su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık olarak 10 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğuması beklenir. Soğuduktan sonra ise süzgeç ile süzülerek bir sürahiye alınır. Hazırladığınız çayı isterseniz sıcak olarak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz.