SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Meriç İsminin Anlamı Nedir? Meriç Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Bir çocuk doğduktan sonra en önemli olaylardan biri o çocuğun isminin konmasıdır. Aileler bu ismin ömür boyu taşınacak olması sebebiyle, bu konuda ince eleyip sık dokurlar. Çocuklarına en güzel ismi koymak isterler. İşte Meriç de bu isimlerden biridir. Peki, Meriç ne anlama gelmektedir? Meriç ismi Kuran'da geçiyor mu? İşte, tüm detaylar.

|

Meriç, özellikle son yıllarda ülkemizde yaygın olarak kullanılmaya başlayan, hem erkek çocukları hem de kız çocukları için tercih edilebilecek bir isimdir.

Meriç Ne Demek?

Meriç ülkemizde hem kız çocukları, hem de erkek çocukları için tercih edilen bir isimdir. Meriç'in sözlükte birkaç anlamı bulunmaktadır. Bu anlamlardan ilki kuş iskeletidir. Kuş iskeletlerine Meriç denmektedir. Aynı zamanda Meriç, karışık anlamına da gelmektedir. Fakat ülkemizde Meriç isminin kullanılmasının en önemli sebeplerinden biri Meriç nehridir. 

Meriç ismi hem dünyanın en güzel nehirlerinden biri olması, hem kulağa hoş gelmesi, hem de erkek ve kız çocukları için kullanılabiliyor olması sebebiyle artık daha sık tercih edilmektedir. Eskiden çok sık kullanılan bir isim olmamakla birlikte, günümüzde Meriç ismini taşıyan insanlarla daha sık karşılaşmak mümkündür.

Meriç İsmi Kuran'da Geçiyor mu?

Meriç, Kuran'da geçen isimlerden biri değildir. Kuran'ın herhangi bir bölgesinde Meriç isim, sıfat ya da başka bir ifade olarak bulunmaz. Buna rağmen Meriç isminin erkek ya da kız çocuklarına konmasının İslam anlayışı açısından herhangi bir sakıncası yoktur. Eğer çocuğunuza İslam anlayışı ile ters düşmeyecek bir isim koymak istiyorsanız, Meriç ismi tercih edebileceğiniz isimlerden biridir.

İslam anlayışında bazı isimlerin çocuklara konması hoş karşılanmaz. Bazı isimleri koymak ise caiz değildir. Bu yüzden isimlerin buna göre seçilmesi gerekir. Fakta Meriç ismi İslam dini açısından caizdir ve çocuklara konabilir. 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.