SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Melisa Çayı Nasıl Demlenir? Limonlu Melisa Çayı Nasıl Yapılır Ve Nasıl İçilir?

Melisa çayı şifası sayesinde sıkça tüketilmektedir. Sağlık üzerindeki olumlu etkilerine bakıldığında birçok bitki çayının verdiği etkiyi tek başına verebilme özelliğinde bir bitki çayıdır. Sizde melisa çayının nelere iyi geldiğini öğrenerek ara öğünlerinizde yer verebilirsiniz. En çok merak edilen melisa çayı nasıl demlenir? Limonlu melisa çayı nasıl yapılır ve nasıl içilir detayları derledik.

|

 Melisanın daha çok bilinen adıyla limon otunun anavatanı Akdeniz ülkeleri ve Avrupa'dır. Nanegiller ailesine mensup olan melisa güzel beyaz çiçekler açar. Şifalı olduğu bilinen bitkiyi çay olarak tüketmek mümkündür. 

 Melisa Çayı Nasıl Demlenir?

 Melisa çayı birçok faydası nedeniyle bitki çayları arasında sıkça tercih edilmektedir. Sizde evde kolayca demleyebileceğiniz melisa çayıyla halsizlik, bitkinlik gibi birçok probleminize çözüm sağlayabilirsiniz. Melisa çayını kuru ya da taze melisa yapraklarıyla da demleyebilirsiniz. Öncelikle bir fincan suyu iyice kaynatın. Kaynattığınız suyu fincana alınız ve içine 1 şeker kaşığı kurutulmuş melisa otunu ekleyiniz. Fincanın üzerini kapatarak demlenmeye bırakın. Yaklaşık 8 ila 10 dakika demlenme süresi yeterlidir. Sonrasında süzerek ılınan çayınızı rahatlıkla içebilirsiniz.

 Limonlu Melisa Çayı Nasıl Yapılır?

 Limonlu melisa çayını her bitki çayında olduğu gibi kaynatılmadan demleme usulü ile yapmak doğrudur. Melisanın limon oyu olarak bilinmesinin nedeni kokusunun limona benzemesi nedeniyledir. Melisa çayına lezzet vermesi açısından limon katılmasında satınca yoktur. Fakat melisa çayını limon kullanmadan da demleyebilirsiniz. Limonlu melisa çayı için bir bardak suyu cezvede iyice kaynatmalısınız. Sonrasında su ve 1 şeker kaşığı melisayı fincana bırakın. Üstünü örtmüş olduğunuz çayın 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sonrasında çayı süzerek ve içine limon dilimi ile servis edebilirsiniz.

 Limonlu Melisa Çayı Nasıl İçilir?

 Sağlık üzerinde birçok faydası bulunan melisa (limon otu) çayını dozunda tüketmek önemlidir. Her bitki çayında olduğu gibi aşırı tüketim zararlı olabilir. Gün içinde 2 fincan melisa çayı tüketilmesinde sorun yoktur. Faydaları nedeniyle düzenli kullanmak isteyenler 10 gün melisa çayı tükettikten sonra 1 hafta çay tüketimine ara vermelidir. Periyodik olarak tüketmek en doğru kullanım şeklidir. Hamileliklerde, emziren annelerde ve kronik hastalıklarda hiç bir bitki çayının doktora danışmadan kullanılması doğru değildir. 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.