SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Maydanoz Çayının Faydaları Nelerdir? Maydanoz Çayı Nasıl Yapılır?

Maydanoz özellikle salatalarda sık kullanılan bir bitkidir. Özellikle sağlık üzerindeki faydaları nedeniyle beslenmemizde yeri önem kazanan bir ottur. Sizde maydanozun sağlıya yararlarını öğrenerek daha fazla tüketmek isteyebilirsiniz. Sizlere maydanoz çayının faydaları nelerdir? Maydanoz çayı nasıl yapılır derledik.

|

Maydanoz, yeşil renkli ve beyaz çiçekleri olan iki yıllık otsu bitkiler grubuna dahildir. Aroması nedeniyle genellikle salatalarda kullanılsa da yemeklerde de baharat olarak kullanılmaktadır.

Maydanoz Çayının Faydaları Nelerdir?

Genellikle mutfaklarımızda yemekleri lezzetlendirmek amacıyla kullandığımız maydanozun sağlık için birçok önemli etkisi bulunur. Bu etkilerden tam olarak faydalanmak için maydanozu çay halinde tüketmek mümkünüdür. Bu şekilde gereken miktar kolayca tüketmiş olunmaktadır. Maydanozu çay olarak tükettiğinizde;

Tam bir C vitamini deposudur.

Enfeksiyon hastalıklarında hızla iyileşmeye yardımcıdır.

Soğuk algınlığını ve gribal hastalıkları önler.

Demir deposudur.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekler.

Doğal bir ödem atıcıdır. Detoks etkisi yaratır.

Adet söktürücüdür.

Vücudu toksinlerden temizler.

Metabolizmayı canlandırır.

Kilo vermek isteyenler için yardımcıdır.

Kalp ve damar sağlığında olumlu etkileri bulunur.

Karaciğer dostu bir içecektir.

Kan şekerini dengeler.

Sakinleştirici özelliği vardır.

Stresin yarattığı etkilerden kurtulmayı sağlar.

Cilt sağlığında etkilidir.

Düzenli tüketildiğinde akne ve sivilce problemlerinin ortadan kalkmasında etkilidir.

Canlı ve zinde hissetmeyi sağlar.

Maydanoz Çayı Nasıl Yapılır?

Birçok etkisi bilinen maydanoz çayını kolayca evde demleyerek hazırlayabilirsiniz. Çayı hazırlamak için tek ihtiyacınız maydanoz ve sudur. Basit bir şekilde hazırlayacağınız maydanoz çayı sayesinde tüm faydalarından yararlanabilirsiniz. Sizin için maydanoz çayı tarifini kısaca özetledik.

1 fincan su için bir tutam maydanoz yeterlidir. Maydanozu dal ve yaprak olarak kullanın. Bir cezvede su ve maydanozu kaynamaya bırakın. Ortalama kısık ateşte 4 ila 5 dakika kaynaması yeterlidir. Süzerek bir fincana alın. Bir dilim limon atılabilir ya da bir miktar limon suyu eklenerek tüketilebilir. Bu şekilde maydanoz tadını sevmeyenlerinde rahatlıkla tüketebileceği bir lezzettedir. Gün içinde 1 fincan maydanoz çayı tüketmek yeterlidir. Tüketimde aşırıya kaçılmamalıdır.

Maydanoz Çayı Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler,

Maydanoz çayı oldukça faydalıdır. Tüm bitki çaylarında olduğu gibi fazla tüketmek zararlı olabilir. Etkileri kuvvetli olması nedeniyle aşırı tüketimi istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Fakat tüketiminde dikkatli olunması gerekir.

Günlük 1 fincan tüketmek yeterlidir. 3 gün üst üste maydanoz çayı tüketildikten sonra 3 gün ara verilmesi gereklidir. Maydanoz çayı tüketiminin periyodik aralıklarla devam edilebilir. Güçlü bir ödem sökücü olması nedeniyle hamilelerin içmesi tavsiye edilmemektedir. Kronik rahatsızlığı olanlarında doktora danışmadan kullanmaları sakıncalı olabilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.