SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Marşmelov Nedir, Nasıl Yapılır? Marşmelov (Marshmallow) Nasıl Pişirilir?

Lezzeti ile kendisine hayran bırakan atıştırmalıkların başında marşmelov gelmektedir. Yumuşak ve şeker tadındaki bu atıştırmalık paketli tüketiminin dışında evde de kolaylıkla yapılabilmektedir. Marşmelov yapımı ve pişirme teknikleri hakkında tüm detayları derledik.

|

 Marşmelov şekerleri atıştırmalık olarak pek çok kişinin en sevdiği ürünlerden biridir. Yumuşak ve esnek yapısı ile gün içerisinde rahatlıkla tüketilmektedir. Farklı şekil ve tatlarda tasarlanan bu şekerler ile renkli pasta ve süslemeler yapılmaktadır. Evde marşmelov yapımı için tüm gerekli malzemeler toplanılarak şeker yapımına geçilir.

 Marşmelov Nedir ve Nasıl Yapılır?

 Marşmelov yumuşak şeker ve atıştırmalık çeşitlerinden biridir. 7'den 70'e pek çok kişinin severek tükettiği bu atıştırmalık tatlı ürünlerden biridir. Sünger yapıda olan bu şekerlerin yapımı oldukça basittir. Jelatin içerikli bu ürünler belirli ısıda kıvam verilerek şekil oluşturulmaktadır. Oluşturulan şekil sonrasında soğutmaya bırakılarak tüketilmektedir.

 Marşmelov (Marshmallow) Nasıl Pişirilir?

 Marşmelov pişirmek isteyen kişiler için pek çok farklı teknik bulunmaktadır. Eritme tekniği bu ürün için en çok tercih edilen pişirme yöntemlerinden biridir. Aynı zamanda ateşte pişirme şeklinde de kullanılmaktadır. Marşmelov sıcak çikolata ve kahve gibi içeceklerin üzerine de dökülerek tüketimi sağlanmaktadır. Soğuk kış günlerinde marşmelov pişirme teknikleri günden güne artmaktadır. Eritme yöntemi ile pişirilen marşmelovlar pek çok farklı tatlı üzerinde kullanılmaktadır. Ateş üzerinde tütsüleme yöntemi de pişirme teknikleri arasında yer almaktadır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.