SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Lösemiye hücre tedavisi umudu

Yeni geliştirilen hücre tedavisiyle, 7 yaşındaki lösemi hastası çocuk iyileşti.

|

Amerikalı bilimadamları, kanser hücrelerini hedef alması için T lenfositlerini ”yeniden programlayarak” Emily Emma Whitehead’ın lenfoblastik lösemiyi yenmesini sağladı.

Pennsylvania Üniversitesi’den bilimadamlarının geliştirdiği yeni tedavi yöntemi, hastanın kanından bağışıklık sisteminin en önemli hücreleri olan T lenfositlerini almayı, bir virüs yardımıyla bu hücrelerin genetiğini değiştirmeyi ve kanser hücrelerine saldırmasını sağlayan bir reseptöre sahip olmasını içeriyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada, tedavinin üzerinden 11 ay geçtiği ve Emily’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Başka bir lösemi hastası çocukta ise bu yöntemin işe yaramadığını belirten bilimadamları, daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurgulayarak, yine de Emily vakasının umut verici olduğuna dikkati çekti.

”New England Journal of Medicine” dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan Stephan Grupp, sonuçların söz konusu hücrelerin çocuklarda kanserle mücadele etkisi yaratabildiğini gösterdiğini vurguladı.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.