SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Liposuction işlemi ne zaman yapılmalı?

Liposuction işleminin kesinlikle zayıflama ve obezite tedavisi değil, doğru biçimde yapılan vücut şekillendirme yöntemi olduğunun altını çizen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez, liposuction işleminin aslında bir siluet düzeltme yöntemi olduğuna dikkat çekti.

|

Diyetle kilo veren fakat karın bölgesindeki fazlalıklardan ve basen bölgesindeki şekil bozukluklarından kurtulamayan kişilere liposuction yönteminin uygulanabileceğini ifade eden Doç. Dr. Ahmet Sönmez, ayrıca, karın germe ameliyatları ile kombine olarak uygulanabildiğinden bahsetti.

İnatçı yağların vücudun belirli bölgelerinde toplanarak istenmeyen görüntüye yol açtığını belirten Doç. Dr. Ahmet Sönmez, spora ve diyete direnç gösteren bölgesel şekil bozukluğuna yol açan yağ dokularının emilerek vücuttan atılmasına yardımcı olan liposuction işleminin oldukça tercih edildiğini sözlerine ekledi.

Tek seferde çok fazla yağ almanın riskleri…

Yağlanmanın değişik sebeplerden dolayı olabildiği gibi genetik faktörlere, beslenme, yaşam alışkanlıkları, ilaç kullanımı ve bazı hastalıklara bağlı pek çok faktörle de olabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Sönmez, belirli bölgelerde istenmeyen yağların toplanmasına yönelik özellikle bu tip durumlarda liposuction işleminin çok iyi sonuçlar verdiğini ifade etti.

Diğer yandan, tepeden tırnağa kol, sırt, bel, karın ve bacak gibi bölgelere aynı seansta liposuction işleminin yapılmasının doğru olmadığını savunan Doç. Dr. Ahmet Sönmez, tek seferde 10,15 veya 20 litreye varan yağ alma işleminin, estetik bir sonuç için kabul edilebilir sınırların ötesinde riskler taşıdığını vurguladı. Sönmez, bu amaçla başvuran hastalarına bu tarz, fazla yağ alma ameliyatlarından kaçınmaları gerektiğini, kombine olarak yapılabilecek işlemleri detaylıca anlattığını söyledi.

Kişilerin fazla kilodan şikayetleri varsa ilk etapta diyet ve spor yöntemleri ile zayıflamaları gerektiğini, daha fazla kilo problemi olan kişilerin ise genel cerrahların uyguladığı zayıflama ameliyatları olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ahmet Sönmez, diyet ve spor yöntemleri ile veya zayıflama ameliyatlarından sonra, kilo verme sürecinin sonuna gelindiğinde, vücudun deformite olan bölgeleri için plastik cerrahinin devreye girdiğini belirtti.

Plastik Cerrahların kişileri zayıflatmakla ilgilenmediğini, zayıfladıktan sonra ortaya çıkan deformasyonlarla ilgilendiğini vurgulayan Sönmez, alınan yağlar hakkında bilinmesi, gereken birkaç noktaya değindi.

Vücuttan 10 litre yağ alındığında, 10 kilo birden zayıflamış olunmadığına dikkat çeken Doç. Dr. Ahmet Sönmez, liposuction ameliyatının yağ dokusunu alabilmek için, önceden özel bir serum ile sulandırıldığını dile getirdi. Bu su ile birlikte yağ dokusunun emildiğini sözlerine ekleyen Doç. Dr. Ahmet Sönmez, ameliyata başlarken bu 10 litrenin içerisinde verilen sıvının da bulunduğunu, net olarak alınan yağın 2-3 litre civarında olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Sönmez, bu 2-3 litre yağın alındığında da, 2-3 kilo zayıflattı algısının yanlış olduğunu, çünkü yağ dokusunun özgül ağırlığının sudan daha hafif olduğunu belirtti.

Eğer kişi ideal kiloda veya ideal kiloya yakınsa liposuction ameliyatının düşünülebileceğinden bahseden Doç. Dr. Sönmez, tüm çabalara rağmen belli bölgelerde yağlanma azalmıyorsa, sadece bu bölgelere yönelik yapılacak bir ameliyatın kişiyi memnun edebileceğini, doğru hastaya doğru uygulamanın her zaman en iyi yöntem olduğunu sözlerine ekledi.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.