SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Limondan 20 kat daha fazla C vitamini barındırıyor: Bağışıklık sistemini zırh gibi koruyor

Kış aylarının gelmesiyle beraber soğuk algınlığı grip ve nezle gibi hastalıklar baş gösterdi. İlaç yerine evde bu tip hastalıkları doğal yöntemlerle geçirmek istiyor ve bol bol C vitamini almayı tercih ediyorsanız bu besin limon 20 kat daha fazla C vitamini barındırıyor. İşte şifa deposu olan o besin…

|

İnsan sağlığı açısından vitamin ve minerallerin önemi büyüktür. Bu vitamin ve mineraller sağlığınızı desteklemek mümkün. Özellikle soğuk havaların baş göstermesi sonucunda gribal hastalıklar da arttı. C vitamini gibi bağışıklık sistemini güçlendirici besinler tüketmek gerekiyor. Limondan 20 kat fazla C vitamini içeren bu besinin çayı da kendisi de şifa deposu…

Hünnap, genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen, besleyici ve sağlığa faydalı meyvelerden biridir. Bilimsel adı "Ziziphus jujuba" olan hünnap ağacının meyveleri, küçük ve yuvarlak bir yapıya sahiptir. Renkleri genellikle sarı, kahverengi veya kırmızımsıdır. Hünnap meyvesinin tadı hafif tatlı ve ekşi olabilir.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Hünnap meyvesi taze olarak tüketilebileceği gibi kurutularak da kullanılır. Bunun yanın da çay olarak içilebilir. Hünnap meyvesi şifa amaçlı kullanılır ve geleneksel tıp uygulamalarında yer bulur. Limondan daha fazla C vitamini içeren hünnap sindirime yardımcı olabilir ve enerji verici bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Hünnap meyvesinin sağlık yararları arasında sindirimi düzenlemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve enerji vermek bulunur.

Hünnap faydaları nelerdir?

- Kan dolaşımının düzenli olmasına yardımcı olur.

- Düşük kalorisi ile zayıflamak isteyenler için tavsiye edilen bir meyvedir.

- Bağışıklık sistemini içeriğindeki A ve C vitaminleri ile güçlendirir.

- Hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.

- Cilt sağlığını koruyucu bir etkiye haizdir.

- Sinir sistemi fonksiyonlarına içeriğinde bulunan B3 vitamini ile yararlı olur.

- Antioksidan özelliği sayesinde karaciğer rahatsızlıklarının iyileşmesine katkıda bulunur.

- Sindirim sisteminin sağlıklı bir biçimde çalışmasına destek olur.

- Kemik ve kas gelişimi için faydalıdır.

- Kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur.

- Yorgunluk ve halsizlik gibi hallerde vücuda zindelik verir.

- Doğal bir antidepresandır.

- Soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı şifalı bir meyvedir.

- Kanı temizler ve toksik maddelerin vücuttan atılımına yardımcı olur.

Hünnap çayı nasıl yapılır?

Hünnap çayı, hünnap meyvesinin su ile demlenmesiyle yapılan bir çay türüdür. Hünnap meyvesinin sağlığa faydalı olduğuna inanıldığı için bu meyvenin özlerini içeren çaylar popülerdir. Hünnap çayının hazırlanışı oldukça basittir ve aşağıdaki şekilde yapılabilir:

Malzemeler:

4-5 adet hünnap meyvesi (taze veya kurutulmuş)

2 su bardağı su

İsteğe bağlı tatlandırıcı (şeker, bal, vs.)

Yapılışı:

Hünnap meyvelerini iyice yıkayın ve kurutulmuşsa üzerlerini hafifçe temizleyin.

Hünnapları dörde bölün veya dilimleyin. Eğer kurutulmuş hünnap kullanıyorsanız, birkaç saat boyunca suya bekletmek meyvenin daha kolay demlenmesine yardımcı olabilir.

Bir tencereye suyu ekleyin ve hünnap dilimlerini içine atın.

Tencereyi ocağa koyun ve su kaynayana kadar hünnapları düşük ateşte kaynatın. Kaynama noktasına geldiğinde 5-10 dakika daha kaynatmaya devam edin.

Ocağı kapatın ve çayı demlemeye bırakın. Meyveler suyun içinde iyice karışana kadar bekleyin.

Çayı süzün ve sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak tatlandırıcı ekleyebilirsiniz.

Hünnap çayı, hünnap meyvesinin doğal tat ve aromasını içerir ve özellikle kış aylarında içmek için popülerdir, çünkü sıcak hünnap çayı vücudu ısıtıcı bir içecek olarak kabul edilir. Ayrıca sağlık açısından faydalı bileşenler içerebilir. Tatlandırıcı eklemek isterseniz, tadınıza göre şeker veya bal gibi doğal tatlandırıcıları kullanabilirsiniz.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.