Likörlerin en güzeli Malibu
Likörlerin en güzeli Malibu
Bir kadeh bir şey içmek istediğinizde o zor soru sizi bekliyordur. Tepenize dikilen garsonun ilk sorusu “Ne içersiniz" olacaktır. İçki konusunda belirli tercihleri olan biriyseniz fazla duraksamadan cevabınızı verirsiniz. Genelde sabit bir iki içeceğiniz vardır ve onlardan birini söylersiniz. Ama arada bir içenlerden olup da, bardaki rengarenk şişelerin arasında, markaları tarayıp ne olduğunu anlamaya çalışanlardansanız, iki seçeneğiniz var. Birincisi hafif veya sert türünden bir tercih yapıp gerisini garsona bırakmak, ya da “bu nedir", “şu nedir" gibi onlarca sorudan sonra artık iyice bunalmış olan garsona “iyi bari, bana mavi olanından verin" gibi bir cümleyle bir tür “öldüren diyalog" macerası yaşamak. En iyisi hafifinden başlamak diyelim o zaman; mesela likörle.
Likörler en zengin içki türlerinin başında geliyor. Meyveler, otlar ve çiçek özlerinden yapılan bu tatlı alkollü içecek, onlarca marka ve çeşide sahip. En bilindik markalardan biri de Malibu.
İmaja dikkat!
Özel bir tarif
GÜNÜN YEMEĞİ
Domatesli Yumurta
Malzemeler
6 yumurta, 1 tatlı kaşığı fesleğen, 1/2 kg domates
1 küçük kuru soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Fırına ve ateşe dayanıklı bir kapta ufak doğranmış soğanları zeytinyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ilave ederek, suyunu çekinceye kadar pişirin.
Fesleğeni ilave ederek karışımı ocaktan alın. Yumurtaları sosun içine kırın. Yumurta sarılarına zarar vermeden yumurta aklarını pişirin. Tuz ve karabiberini ekin. Yumurtaların üzerine ufak tereyağı parçaları koyun. 190 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.