Lazer İle Sivilce İzi Tedavisi Nasıl Yapılır? Akne İzleri Nasıl Tedavi Edilir?
Sivilceler her insanda görülen ve sevilmeyen cilt hastalığıdır. Sivilceler vücudun her bölgesinde çıkabilir. Özellikle görünen yerlerde çıkması insanları çok rahatsız edebiliyor. Sivilceler insan vücudunda sonraki zamanlarda iz bırakabiliyor. Lazer ile sivilce izi tedavisi nasıl yapılır? Akne izleri nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Lazer tedavisiyle, sivilce izlerinin geçirilmesi mümkündür.
Lazer İle Sivilce İzi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Sivilceler genellikle ergenlik yaşlarında ortaya çıkan bir cilt sorunudur. 40-45 yaşlarına kadar sivilceler çıkmaya devam eder. Dermatologlar bu konuda bazı tedavi yöntemleri uygular. Tedavisi yapılmayan sivilceler zaman geçtikçe zarar vermeye başlar ve bu zararla birlikte birçok kalıcı iz oluşturur. Oluşan bu izleri bazen geçici olabiliyor. Sivilcelerin çok fazla olması cilde çok zarar verecektir. Uygulanan ilaç tedavileriyle sivilcelerin giderilmesi oldukça zordur.
Sivilce izleri insanları görsel açıdan çok rahatsız eden izlerdir. Bu izlerin ortadan kaldırılması için birçok tedavi yöntemi uygulanıyor. Herhangi bir cerrahi operasyon yapılmadan, lazer tedavisi uygulanarak sivilce izleri ortadan kaldırılabiliyor. Vücutta oluşan sivilce izlerinin tamamen görünmemesini sağlamak mümkün değildir. Uygulanacak olan lazer tedavisiyle, bu durum en aza indirilebiliyor.
Akne İzleri Nasıl Tedavi Edilir?
Vücudun belirli noktalarında bulunan aknelerin neden oluştuğu, tedavi yöntemini daha fazla kolaylaştırıyor. Aknelerin sebebi ne kadar erken tespit edilirse, o kadar olumlu tedavi süreci gerçekleşiyor. Sivilceler vücutta kolay bir şekilde fark edilebilir. Akne izleri oluşan kişilerin tedavilerinde kullanılan birçok yöntem bulunuyor. Bu yöntemler uygulanarak, izlerin giderilmesi mümkündür. Akne izlerinin giderilmesi için kullanılan yöntemler şu şekildedir;
- Dolgu tedavisi
- Mikro iğneleme
- Derin soyan lazer
- PRP yöntemleri
- Kimyasal peeling yöntemi
Bu tedavi yöntemleri arasında hangisinin hastalara uygulanacağı tamamen doktorlara bağlı bir karardır. Sivilceler aktif bir şekilde vücudun herhangi bir noktasında çıkmaya devam ediyorsa bu durumun önüne geçilmesi önemlidir. Kimyasal peeling yöntemi uygulanarak sivilcelerin daha fazla gelişmesi engellenebilir. Kırmızı renkte olan ve yüzeysel sivilcelere karşı mikro iğneleme tedavi yöntemi uygulanır. Sivilcelerin derin olduğu tespit edildiğinde, dolgu tedavisi uygulanıyor. Sivilcenin durumuna ve özelliğine göre tedavi yöntemleri farklı olarak uygulanıyor.