Kuşkonmaz Tohumu Nerede Bulunur? Ne Zaman Ve Nasıl Ekilir?
Kuşkonmaz özellikle Orta Asya'da sıkça tüketilen bir bitkidir. Faydaları ile dikkat çeken kuşkonmaz bitkisinin tohumu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, kuşkonmaz tohumu nerede bulunur? Ne zaman ve nasıl ekilir? Sizlere kuşkonmaz hakkında merak edilenleri detayları ile derledik.
Kuşkonmaz yetiştiriciliği ülkemizde Muğla, Aydın ve Manisa bölgelerinde yapılmaktadır. Son yıllarda kuşkonmaz yetiştirmek isteyen kişiler tohumlarını nereden alacağına ve nasıl ekileceğine dair araştırmalar yapmaktadır.
Kuşkonmaz Tohumu Nerede Bulunur?
Kuşkonmaz tohumu eski dönemlerinde beri şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. Ülkemizde de kuşkonmaz üreticiliği yapılmaktadır. Siyah renkte ve böbrek şeklinde bulunan kuşkonmaz tohumu 4 mm genişliğe, 4 mm uzunluğa ve 2 mm kalınlığa sahiptir. Kuşkonmaz yetiştirmek isteyen kişiler ise tohumlarını sıklıkla araştırmaktadır.
Kuşkonmaz tohumu tohum üreticilerinden ve güvenilir adreslerden alınması gerekmektedir. Günümüzde kuşkonmaz tohumu satın alan pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tohumları satan internet siteleri de bulunmaktadır. Fakat kuşkonmaz tohumu alırken doğal olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Ne Zaman ve Nasıl Ekilir?
Kuşkonmaz ekimi için gerekli herhangi bir iklim bulunmamaktadır. Bu nedenle kuşkonmaz ülkemizin pek çok yerinde yetiştirilmektedir. Fakat bu bitkinin yetiştirilmesinde dikkat edilmesi gereken nokta hasat zamanıdır. Hasat zamanında yağmursuz bir bölgede dikilmesi gerekir.
Kuşkonmaz bitkisinin toprağının kış aylarında gübrelenmiş ve derin bir şekilde sürülmüş olması gerekir. Yetiştirilecek bölgede her dekar için 50 metrekarelik büyük soğuk yastıklar hazırlanır. Bu yastıklar 10*10 santimetre aralıklar ile kare şekilde ekim yapılmaktadır. Ayrıca ekim işlemlerinde toprağın 2 veya 3 santimetre derinliğe yapılması gerekmektedir.