SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kuru Siyah Üzümün Faydaları Nelerdir? Çekirdekli Kuru Üzüm Neye Yarar?

Üzümün çiğ haline değil de kurutulmuş haline kuru üzüm ismi verilir. Kuru üzümün insan vücuduna pek çok faydası vardır. Kuru üzümün saymakla bitmeyen faydaları arasında kan yapıcı özelliğe sahip olması da yer alıyor. Kuru üzümün faydaları nelerdir? Kuru üzüm neye yarar? Sizler için tüm detayları derledik.

|

Kuru üzüm, ülkemizde çok fazla tüketilen bir yemiştir. Mucizevi bir besin olan kuru üzüm, içinde bulunan vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde doğanın bize verdiği bir hediyedir.

Kuru Siyah Üzümün Faydaları Nelerdir?

Kuru üzüm tek başına tüketilebilen oldukça lezzetli bir yemiş olmasının yanı sıra yemeklere katılarak da tüketilebilir. Kuru üzüm şeklinde tüketilen bu ürünün cilde ve vücuda çok sayıda faydası vardır. Kuru üzümün başlıca faydaları;

Kurutulmuş olarak satılan kuru üzüm, kansızlığı önlemeye yardımcı olur.

Kilo vermeye yardımcı olur.

Kuru üzümün içinde bulunan antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Üst solunum yolu hastalıklarının da önlenmesine yardımcı olur.

Kuru üzüm, kanser oluşumunun önlenmesinde etkilidir. Aynı zamanda kanserli hücrenin onarılmasında önemli bir rol oynar.

Bakır ve magnezyum açısından oldukça zengindir.

Kemiklerin güçlenmesini sağlar.

Tansiyon düşürücü etkisi vardır ve kan basıncını düzenler.

Kuru üzüm, unutkanlığı giderir ve sinir hücrelerini giderir.

Çekirdekli Kuru Üzüm Neye Yarar?

Çekirdekli üzüm, kansızlığı önler.

Hafızayı güçlendirir ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.

Kuru üzüm, karaciğer için de oldukça faydalıdır.

Kalorisi çok yüksek bir besin olduğu için fazla tüketilmesi sonucunda kilo alımına neden olabilir.

Vücutta alerji oluşumuna neden olabilir.

Akciğerde oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesini sağlar.

Saçların gürleşmesine ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Bağışıklık sistemini önemli ölçüde güçlendirir.

Vücudu dışardan gelecek virüslere karşı korur.

Kuru Üzüm Nasıl Yetişir?

Kuru üzüm, genellikle ılıman iklimde yetişen ve boyu onlarca metreyi bulabilen bir besindir. Ayrıca Türk ve Osmanlı yemeklerinde kuru üzüm ve yaprakları çok sık kullanılır. Üzüm siyah, kırmızı ve yeşil olmak üzere 3 çeşittir. Çiğ olarak da tüketilebilen bu şifa deposu, günlerce güneşte bekletilerek de haftalarca ve aylarca kullanılabilir.

Kuru üzüm şeklinde tüketilebilen bu besinin cilde ve vücuda çok sayıda faydası vardır. 30 gram kuru üzümün içinde besin değerleri %92 karbonhidrat, %4 yağ ve %4 protein içerir. Kuru üzüm, yüksek kalori içerdiği için çok fazla tüketildiği zaman kilo alımına neden olur. Fakat düzenli ve yeterli oranda kuru üzüm tüketmek hem çil hem de vücut sağlığı için oldukça sağlıklıdır.

 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.