SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kuafaj Nedir, Nasıl Yapılır? Kuafaj Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Kuafaj, diş için özellikle dolgu ile ilgili bir tedavi şekli olarak bilinmektedir. Diş tedavisi alanındaki gelişmelere paralel olarak ortaya çıkmasıyla birlikte kullanımı da artmaktadır. Özellikle çürük dişlerin kötü görünüm oluşturması kuafaj tedavisine olan talepte artışa yol açmaktadır. Ancak tedavi öncesi bilgi sahibi olunmak istenmektedir. Bilgiler doğrultusunda tedavi için ilk adım atılmaktadır. İşte, kuafaj hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

|

Kuafaj tedavisi yapıldıktan hemen ya da kısa bir süre sonra dişin dolgusu yapılmaktadır. Bunun öncesindeki geçici dolgu ise çıkarılmaktadır. Pulpa sonucu ortaya çıkan soğuk sıcak hassasiyeti, dişte oluşan renk farklılaşması ve ağrılar kuafaj tedavi sonunda geçmektedir. Bu şekilde yemek yeme ya da soğuk ve sıcak içecekleri içme daha mümkün hale gelmektedir.

Kuafaj Nasıl Yapılmaktadır?

Dişteki çürük ve zayıflamış bölümlerin uzaklaştırılmasından sonra kalan diş dokusu yapısına göre kuafaj tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedai şeklinde çürük temizlenince dişe özel bir dolgu maddesi yerleştirilmektedir. Kuafaj tedavisinde iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi direkt kuafaj tedavisi olurken, diğeri direk yapılmayan kuafaj tedavisi olmaktadır.

Direkt Kuafaj Tedavisi

Bu yöntemde tedavi direkt olarak uygulanmaktadır. Bunun hemen öncesinde çürük dişte temizleme işlemi yapılmaktadır. Daha sonra diş dolgusunun yapılması adımına geçilmektedir. Diş dolgusunun aynı seans içinde yapılması direkt kuafaj tedavisi olarak isimlendirilmektedir.

Direkt Yapılmayan Kuafaj Tedavisi

Bu yöntemde ise, çürük diş temizlendikten sonra sürekli diş dolgusu aynı seans içinde yapılmamaktadır. Bu yönüyle direkt tedavi biçiminden ayrılmaktadır. Burada doktorun uygun göreceği zaman dilimi önemlidir. Yine de en fazla 12 hafta içinde sürekli dolgu işlemi gerçekleştirilmektedir.

Tedavi Süresi Sonunda Ne Olmaktadır?

Çürükteki ilerleme durdurulmaktadır. Herhangi bir ağrı varsa bu ağrı sonlandırılmaktadır. Dişteki eski canlılık ve çiğneme gibi işlevler yeniden kazanılmaktadır veya devam ettirilmektedir. Böylece tedavi süresi sona ermiş olmaktadır.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.