Kronik Miyeloid Lösemi (Kml) Nedir? Kml Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır?
En ciddi ve tehlikeli hastalıklar içerisinde kronik miyeloid lösemi gelmektedir. Aynı zamanda bu hastalığı kısaca KML olarak da bilinir. Peki kronik Miyeloid Lösemi (KML) nedir? KML hastalığının tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
İleri boyutlarda ölüm riski taşıyan kronik miyeloid Lösemi hastalığı, en ciddi sağlık sorunları içerisinde yer alır. Özellikle bu rahatsızlığın ne olduğu ve tedavisi nasıl yapıldığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor.
Kronik Miyeloid Lösemi (KML) Nedir?
Kök hücreleri üzerinden kanseröz bir değişim ortaya çıktığı vakit, meydana gelen kan ve kemik iliği hastalığı kronik miyeloid Lösemi olarak ifade edilir. Kısacası kan ve kemik iliği hastalığı olarak da anlatmak mümkün. Bu bağlamda kök hücreleri içerisinde meydana gelen problem ile beraber, bir kanser hastalığı olarak da ifade etmek gerekir. Bu yönüyle kişinin ileri dönemlerde yaşamını tehlikeye atan önemli bir hastalık olduğunu anlatmak gerekir. Belirli tedavi süreçleri kapsamında erken zamanda mutlaka ele alınması gereken Lösemi çeşitleri içerisinde yer alıyor.
KML Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır?
Yapılan tetkik ve teşhis ile beraber KML hastalığı için, uzman doktor kontrolü altında bir tedavi uygulanır. Bu doğrultuda öncelikle bir ilaç tedavisi ele alınır. Özellikle FDA onaylı olarak öne çıkan bu ilaç, zamanında ve düzenli uygulandığı takdirde olumlu sonuçlar verebilmektedir. Eğer belirli bir doz üzerinden hasta bu duruma cevap vermiyorsa, daha yüksek boyutta doz uygulaması gerçekleşir.
KML Hastalığının Belirtileri
Birçok farklı belirti ile beraber KML hastalığı öne çıkmaktadır.
- Halsizlik ve kas güçsüzlüğü
- Kilo kaybı
- Geceleri terleme
- Kemik ağrısı
- Ateş
- Mide bölgesinde ağrı ve doluluk hissi
- Dalakta şişme
Bu şekilde birçok belirti ile KML hastalığı kendini gösterir.