Kor Pulmonale Nedir, Neden Olur? Kor Pulmonale Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ciddi bir rahatsızlık olması ile beraber son dönemlerde kor pulmonale hastalığı merak ediliyor. Özellikle bu rahatsızlık birçok farklı organı da etkilemek suretiyle korkulan bir sorun olarak öne çıkar. Peki kor pulmonale nedir, neden olur? Kor pulmonale tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
Ciddi bir kalp hastalığı olması ile beraber, kor pulmonale rahatsızlığı aynı zamanda farklı organları da etkilemektedir. Özellikle kalbin belli bir bölümünü etkilemesi ile beraber, aynı zamanda vücudun bu bölüme yüklenmesine sebep olur. Bu sebepten dolayı uzman bir doktor kontrolü altında tedavinin ele alınması önemli bir yere sahiptir.
Kor Pulmonale Nedir?
Akciğer hastalıklarından kökenli olarak öne çıkan kor pulmonale hastalık, hipertansiyona bağlı bir kalp rahatsızlığı olarak ifade edilir. Özellikle kalbin sağ ventrikülünü etkileyen bir hastalık olduğunu ifade etmek mümkün. Dolayısı ile bu rahatsızlık kalbin sağ bölümüne aşırı yüklenme ile beraber ciddi birtakım problemler meydana getirmektedir.
Kor Pulmonale Neden Olur?
Özellikle akciğer yapımı ve fonksiyonlarını etkileyen birtakım rahatsızlıklara paralel olarak, kor pulmonale hastalığı meydana gelir. Buna bağlı şekilde hipertansiyona yanıt veren kalbin sağ ventrikül yapısı, genişleme yaşar ve buna bağlı olarak yetmezliği ortaya çıkar. Bu bölgeye yapılan yüklenme ile beraber kalp üzerinden ciddi bir sağlık sorunu meydana gelir.
Kor Pulmonale Tedavisi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kor pulmonale tedavisi için rahatsızlığın ne gibi sorunlar üzerinden ortaya çıktığı tespit edilmelidir. Bu doğrultuda kan pıhtılaşmasını önlemek için genelde sulandırıcı kullanılır. Tabii çok daha ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalındığı vakit, kalp veya akciğer nakli bir mecburiyet haline gelebilir. Bu durum ise özellikle artık kişinin farklı tedavi yöntemleri cevap vermediği dönem içerisinde ele alınır ve uygulanır.