SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kolik bebekler için Ninni Makinesi

Kolik rahatsızlığı olan bebekler için Ninni Makinesi...

|

Bebekler özellikle yaşamlarının ilk dönemlerinde uzun süren ağlama krizlerine girebilir. Konuşamadıkları için sıkıntılarını ağlayarak ifade etmeye çalışan bebeklerin ufak bir sorunu da olabilir. Karnı acıkmıştır, gazı veya uykusu vardır.

Ancak bazen de bebeğiniz henüz 1 – 2 aylıkken düzenli olarak her gün belli bir saatte ağlama krizlerine girebilir. Karnı tok, gazı ve uykusu yok… Hiçbir neden yokken başlayan bu uzun ağlama krizlerine ‘kolik’ demek mümkün.

Bebeklerin bu ağlama krizlerinde bebekler yüksek tonda çığlık atar, huzursuz olurlar, yüzlerinde kızarma meydana gelir, bacaklarını bükerler. Bu belirtiler çocuğunuzun kolik olduğunu gösterebilir. Ancak başka sağlık problemlerine de bağlı olabileceğini göz ardı etmemek gerekir ve kolik kararı vermeden önce mutlaka bir doktora danışmak gerekir.

Bebeklerde kolik nöbetlerinin nedenleri için bugüne kadar yapılan araştırmalarda ortaya çıkan bulgular kesin olmamakla birlikte şunlardır;

Bağırsakların çok çalışması;Kolik rahatsızlığının nedenleri arasında ilk sırada gelen bebeğin bağırsaklarının çok fazla çalışması ve kramp oluşturarak acıya neden olması.

Bağırsakların az çalışması;Bazen de bağırsakların az çalışmasının bu rahatsızlığa neden olabileceği söyleniyor. Çok yavaş çalışan bağırsaklar hava birikmesine neden oluyor ve bebekler ağrı çekiyor.

Sinir sisteminin gelişmemiş olması;Bu rahatsızlığa sahip olan bebekler henüz çok küçük oldukları için bir kere ağlamaya başladıktan sonra ağlamayı durduramamaları yüzünden sürekli ağlamaya devam ederler.

Diğer nedenler ise; annenin sağlıksız beslenmesi, bebeğin çok hava yutması olabilir…

Kolik rahatsızlığın kanıtlanmış bir tedavisi olmamakla birlikte anne ve bebeğin hayatını kolaylaştıracak birçok yöntem bulunuyor.

Öncelikle kolik bebek annesi olanların sakin olmaları gerekiyor. Bebeğiniz ağlama krizine girdiğinde sinirlenmemeli, bağırmamalı, kendi sakinliğinizle onu sakinleştirmeye çalışmalısınız.

Bebeğinizi kucağınıza alarak yürüyebilirsiniz veya sallanan bir sandalyeye o kucağınızdayken oturabilirsiniz. Veya onu hafif sallanan bir beşiğe koyabilirsiniz.

Bebeğinizin gazı olabilir bu nedenle onu bacaklarınızın üzerine yatırarak sırtını ovalayabilirsiniz.

Ona uygun müzikler dinletmek de etkinli bir sakinleştirme yöntemi olacaktır.

Bazı bebekler ise bazı ev aletlerinin sesleriyle sakinleşirler. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge, saç kurutma makinesi aspiratör gibi sesleri bazı bebekler anne karnı seslerine benzerliği nedeniyle sakinleştirici bulur ve ağlamayı bırakır.

“Anneliğin Zor Şartları Varsa Annelerin Profilo’su var” yaklaşımıyla annelerin hayatını kolaylaştıranürünler sunan Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, kolik bebekler için de bir uygulama ile karşınızda. Profilo’nun Ninni Makinesi aplikasyonuçamaşır makinesi, şarjlı el süpürgesi, elektrikli süpürge, kurutma makinesi, mikrodalga fırın ve saç kurutma makinesinden derlenen seslerle kolik bebekleri rahatlatmaya yardımcı oluyor. Ninni Makinesi aplikasyonunda ayrıca ninniler ve bebekleri rahatlatıcı melodiler de yer alıyor.

Profilo Ninni Makinesi aplikasyonu hem Android hem de İOS sistemiyle çalışan akıllı cihazlardan rahatlıkla yüklenebiliyor, üstelik ücretsiz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.