SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kısmi Felç Nedir, Neden Olur? Kısmi Felç Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sağlık konusunda detaylı bilgi sahibi olmak gerekir. Özellikle de kısmı felç geçirmek en zorlu durumlardan bir tanesidir. Kısmi felç nedir, neden olur? Kısmi felç tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

|

 Kısmi felç diğer bir adı ile inme olarak adlandırılmaktadır. Beynin bir kısmındaki kan akışında azalma olur. Bu kan akışı kesintiye de uğrayabilir. Kişide beyin dokusunda oksijenin azalması nedeniyle felç durumu ortaya çıkabilir.

 Kısmi Felç Nedir?

 Beynindeki kan akışının azalması ve beyne oksijen gitmemesi nedeni ile kısmı felç geçirilebilir. Beyne oksijen gitmemesi ile beyin hücreleri de çok kısa bir süre içerisinde ölecektir. Bu şekilde kişide felç meydana gelir. Vücutta inmenin meydana geldiği durumda geçici ya da kalıcı kayıplar oluşabilir.

 Kısmı Felç Neden Olur?

 Kısmi felcin birbirinden farklı nedenleri olabilir. Günümüzde 2 farklı inme türü bulunmaktadır. Birisi kan damarı sızıntısı ya da patlaması sonucu oluşan hemorajik inme olarak bilinir. Ayrıca arterlerden birinin tıkalı olması ile iskemik inme de oluşur. Kan akışında kısa süreli geçici bir durum yaşanması inmenin en önemli nedenleri arasında yer alır.

 Kısmi Felç Tedavisi Nasıl Yapılır?

 İnme yani kısmı felç tedavisinde öncelikle inme türü belirlenir. Sonrasında ise acil ilaç tedavisine başlanır. Sonrasında hekim tarafından tıkalı kan damarı tedavi edilir. Beyinde bulunan kan damarında ortaya çıkan pıhtı da en doğru şekilde buradan çıkarılmalıdır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.