SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kırık Sonrası Şişlik Nasıl İner? Kırık Tedavisi Sonrasında Oluşan Şişlik Nasıl Geçer?

Kimi kazalardan sonra insanların vücutlarındaki çeşitli kemiklerde kırılma görülebilmektedir. Bu gibi durumlarda mutlaka doktora gidip tedavi olmak gerekir. Kırık sonrası şişlik nasıl iner? Kırık tedavisi sonrasında oluşan şişlik nasıl geçer? İşte, tüm detaylar.

|

İnsan vücudunda kendini onarabilen yapılardan biri de kemiklerdir. Kırık oluşması halinde bunların onarılması pek çok faktöre bağlıdır. Yapılan tedavi yöntemleri kırıkların daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaya yöneliktir.

 Kırık Sonrası Şişlik Nasıl İner?

 Çeşitli nedenlerden dolayı kemik yapısının bozulması kırık olarak adlandırılmaktadır. Kırık olan bölgede bazı belirtiler görülebilmektedir. Bu belirtiler:

Hareketlerin kısıtlanması

Kırık olan bölgede şiddetli ağrı

Şişlik

İşlevin kaybolması

Şekil bozukluğu 

Ödem ve kanama nedeni ile morarma görülebilmektedir.

Kırık olması halinde hızlı iyileşme sağlanması için alçı uygulaması yapılmaktadır. Bu durumda kas ve kemikler uzun bir süre hareketsiz oldukları için zayıflar ve tembelleşirler. Alçının çıkarılmasının ardından kırılan bölgenin bir süre kullanılamaması normaldir.

 Belli bir süre hareket edilememesi nedeni ile kemikte zayıflama görülebilmektedir. Bu gibi durumlarda Fizik Tedavi ile gücünü kaybeden kemik ve kasların güçlendirilmesi sağlanabilmektedir. 

 Kırıklarda uzun süreli alçı kullanılması halinde kasların ve kemiğin manuel olarak güçlendirilmesi sağlanabilmektedir. Bunun yanında direnç lastiği ya da kum torbası kullanılarak da bu işlem yapılabilmektedir. Bu aletler kullanılırken oldukça dikkat etmek ve hastada ekstra bir komplikasyon oluşumunu önlemek gerekir.

 Kırık Tedavisi Sonrasında Oluşan Şişlik Nasıl Geçer?

 Kırık tedavisinden sonra kas ve kemiklerde oluşan limitasyonları gidermek için çeşitli manuel terapi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu yöntemler ile eklemlerde meydana gelen limitasyonlar açılır. Sıklıkla bu yöntemler tercih edilmektedir. Bunun nedeni de yöntemin ağrısız olması ve hızlı sonuç vermesidir.

 Dolaşımın tekrar aktif hale gelmesi için de fizik tedavi yöntemleri uygulanabilir. Tedavi hastanın durumuna göre 1 ile 3 ay arasında değişiklik gösterebilmektedir. 



© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.