SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kına nasıl hazırlanır?

En sık kına gecelerinde kullanılan, bunun dışında asker uğurlamalarında ve normal hayatta elleri ve saçları süslemek için de kullanılan kına nasıl hazırlanır? Püf noktaları nelerdir?

|

Kına malzemeleri (100 kişilik)

150 gr sıvı yağ
Demli çay
250 gr kına tozu

Kına tarifi

Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın.

Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin. Kına biraz kıvamını almaya başlayınca karıştırmaya elinizle devam edin. Kınanın koyu muhallebi kıvamında olması gerekiyor.

Ele sürüleceği için sürülebilir bir kıvamda olması lazım. Bu kıvamı tutturunca kınanız artık kullanmaya hazır.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.