Kerevizin faydaları
Kereviz kilo vermeden yüksek tansiyona kadar bir çok rahatsızlığa iyi geliyor. İşte kerevizin faydaları ve pratik kereviz çorbası tarifi...
Kerevizin faydaları:
Kereviz yüksek tansiyonu dengeler.
Özellikle kereviz sapında bulunan ve kerevize kendine özgün aromasını veren “phthalide” adlı bileşenin kasları ve damarları rahatlatarak kan akışını kolaylaştırdığı bilinmektedir.
Illinois Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kerevizde bol miktarda bulunan flavonoidler, özellikle pankreas kanseri tedavisinde, kanserli hücrelerin üremesinin durdurulması ve tümörün küçülmesi için etkilidir.
Güçlü bir idrar söktürücü olan kereviz vücudu toksinlerden temizlemek ve fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olarak sıvı dengesinin sağlanması için yenebilir.
Yüksek miktarda suda çözülebilen besin lifi içeren kereviz sindirime bağlı kabızlık gibi sorunların giderilmesi için kullanılabilir.
Kereviz çorbası tarifi:
1 adet orta boy kereviz,
1 adet orta boy soğan,
1 adet büyük havuç,
Yarım limonun suyu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Yarım çay bardağı kırmızı mercimek,
1 yemek kaşığı un,
Yarım çay bardağı su.
Kereviz çorbası yapılışı:
Tencerenin yarısını geçecek şekilde, tencereye su koyun.
Üzerine yıkadığınız mercimekleri ilave edip pişirmeye bırakın.
Küp doğradığınız kerevizi, ince doğradığınız soğanı ve soyduğunuz havucu bütün olarak tencerenin içine ilave edip pişirin.
Kaynamaya başlayınca havucu çıkarın ve küp doğrayıp tekrar ilave edin.
Bir kaseye limon suyunu, yarım çay bardağı suyu, unu, tuzu, toz şekeri ve zeytin yağını koyup iyice karıştırın.
Üzerine yemeğin suyundan bir kepçe ilave edelim ve karıştırın.
Hazırladığınız sosu çorbanın içine karıştırarak ilave edin ve özleşinceye kadar pişirip ocaktan alın. Blenderdan geçirin ve servis edin.