SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kefir nedir? Kefirin faydaları nelerdir?

İçeriğinde zengin minerallerin bulunduğu kefir, sağlığımız açısından oldukça büyük bir öneme sahip. İşte kefir hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

|

Kefir, çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde yapılan[kaynak belirtilmeli], bugün ise Avrupa ve Amerika ülkelerinde ticari amaçla üretilen süt asidi ve alkol fermantasyonuyardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi fermente bir süt ürünüdür.

Kefir, beyazımtrak renkte, karnabaharı andırır biçimde ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşmuştur. Mayalar canlıdırlar, uygun şartlar sağlandığında çoğalırlar, sağlanamadığında ölürler. Kefir tanesinde; Torula mayaları, Saccharomyces sp., Lactococcus spp., Lactobacillus spp.,Leuconostoc spp gibi mikroorganizmalar bulunur. Bunların faaliyeti sonucu süt asidi, etil alkol ve karbondioksit meydana gelir. Kefir tanesi içerisinde bulunan mikroorganizmalardan bazıları süt şekerini parçalayarak süt asidi oluştururlar ve süt pıhtılaşır. Mikroorganizmalardan bazıları ise karbondioksit ve etil alkol meydana getirirler.

KEFİRİN İÇERİĞİNDE NE VAR?

Su% 88-89

Süt asidi% 0,8-0,9

Etil alkol% 0,6-1,1

Süt şekeri / laktoz% 1,7-2,7

Kazein% 2,5-2,9

Mineraller% 0,6-0,8

Albümin% 0,1-0,3

Yağ% 2,8-3,3

KEFİRİN FAYDALARI NELER?

Bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olur.

Sindirim sistemini düzenlemeye destek olur.

Minerallerin daha iyi emilmesine yardımcı olur.

Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.

Antioksidan aktivite gösterir.

Ödemin azaltılmasına yardımcı olur.

Anti-diyabetik etki gösterir.

Kan kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur.

Osteoporozu önlemeye yardımcı olur.

Tokluk hissini arttırır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.