SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Keçi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Keçi, hareketli ve kıvrak yapısıyla bilinen bir hayvandır. Bir yerde uzun süre durmamakta ve sürekli hareket etmektedir. Ülkemizin birçok bölgesinde bulunan bir hayvan olarak da bilinmektedir. Özellikle kılının, sütünün, derisinin farklı sektörlerde kullanılması keçi yetiştirme ile ilgili ilgi uyandırmaktadır. İnsanlar, getireceği parayı göz önünde tutarak bu işi girişim fırsatı olarak görmektedir. İşte, keçi yetiştiriciliği hakkında merak edilen tüm detaylar.

|

Ülkemizde keçiden birçok anlamda faydalanılmaktadır. Bunlar arasında keçinin sütü, kılı ve derisi ilk sırada gelmektedir. Çok sık tercih edilmemesine rağmen eti de protein kaynağı olarak kullanılmaktadır.

Keçi Yetiştiriciliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Keçinin sağlığı en önemli faktördür. Bunun yanında işi başında olmak, alanın seçimi, yem kaynaklarına yakın yerde bulunmak, pazardan uzakta olmamak gibi öne çıkan durumlar bulunmaktadır. Bunlar sağlandığı takdirde piyasanın talebine en iyi şekilde karşılık oluşacaktır. Bunun yanında para kazanmak mümkün olacaktır. Ayrıca kazancı arttırmak için satılacak olanın ne olduğuna karar vermek gerekir. Hayvan sayısı da amaca göre şekillenecektir. Ancak tercih edilmesi gereken fazla sayıda olmaktadır. Bu şekilde en iyi şekilde ürün sunumu yapılacaktır ve kazanç olarak size yansıyacaktır.

Devlet Desteği

Son zamanlarda keçi ile ilgili ürünlerdeki azalışa bağlı olarak devlet çeşitli şekillerde destekleme yolları açmaktadır. Bu destekler bakanlığın belirlediği zamanlarda verilmektedir. Devlet desteği alabilmek için bir yatırım alanı ve programı olması gerekmektedir. Böylelikle devletten destek talebinde bulunulmaktadır. Bu destek canlı hayvan ya da sermaye şeklinde olabilmektedir.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.