SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Karın Germe Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır? Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Karın germe ameliyatı nedir, nasıl yapılır? Karın germe ameliyatı sonrasında nelere dikkat edilmeli? Karın germe ameliyatının riskleri var mıdır? Ameliyat sonrasında nelere dikkat etmek gerekir? Tüm detayları ile karın germe ameliyatı hakkındaki bilgileri derledik.

|

 Karın germe olarak da adlandırılan karın germe, mideye (karın duvarı) yapılan kozmetik bir ameliyattır. Amaç cildi sıkılaştırmak ve çatlaklar, sarkmalar, ton kaybı gibi kusurları azaltmaktır.

 Karın Germe Ameliyatı Nedir?

 Liposuction bazı durumlarda yeterli olabilir ancak yapılacak düzeltme önemli olduğunda karın germe işlemine başvurmak gerekir. Bu müdahalenin amacı, en çok hasar gören cildi çıkarmak ve mideye daha pürüzsüz bir görünüm kazandırmaktır. Aynı zamanda liposuction ile fazla yağların alınması da mümkündür.

 Abdominoplasti, genel anestezi altında yapılan ve birkaç gün hastanede kalmayı gerektiren oldukça ağır bir işlemdir. Hastaneye giriş genellikle ameliyattan bir gün önce yapılır. Çoğu ameliyatta olduğu gibi, aç karnına olmak gerekir. Aynı gün ameliyathaneye girmeden önce antiseptik bir ürünle duş almalısınız.

 Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 Birkaç teknik kullanılabilir. Çoğu zaman, cerrah göbek ve kasık arasında bulunan büyük bir deri bandını çıkarır. Göbeğin yukarısında bulunan sağlıklı deri, daha sonra bir karın duvarı oluşturmak için aşağıya doğru yeniden sarılır. Yara izi boyutu müdahalenin kapsamına göre değişir. Genellikle kasık kılı seviyesinde yer alır ve pek görünmez.

 Gerekirse fazla yağ liposuction ile alınabilir ve özellikle diyastaz (karınların ayrılması) durumunda altta yatan kaslar sıkılaştırılabilir. Ameliyattan sonra kompresyon kılıfı ile ilişkili olsun veya olmasın özel bir pansuman yapılacaktır.

 Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 Estetik sonuç birçok faktöre (cerrahın deneyimi, operasyonun kapsamı, göbeğin ilk görünümü vb.) bağlıdır. Her durumda, hasta ameliyatı hijyenik ve diyet önlemleriyle birleştirdiğinde en iyi sonuçlar elde edilir.

 Ameliyattan sonra pansumanlar iki hafta süreyle muhafaza edilecek ve 2 ila 4 hafta destek kılıfının takılması önerilmektedir. Sonuç genel olarak tatmin ediciyse, operasyondan sonra biraz fazla görünen bir yara izi, daha az doğal bir göbek, bazı cilt düzensizlikleri gibi bazı kusurlar görülür. Bazı durumlarda ameliyatla rötuş gerekebilir.

 Cerrahın benimsediği cerrahi teknik, cildin durumu, aşırı yağ yükünün derecesi, karın kaslarının tonusu, genel morfolojisi, hastanın istek ve beklentileri gibi birçok parametreye bağlıdır. Ameliyatı takip eden ilk iki veya üç ay boyunca izler pembemsi görünür. Üçüncü aydan sonra solmaya başlarlar ve bu kademeli olarak 1 ila 3 yıl arasında değişir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.