SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kaparinin Faydaları Nelerdir? Kapari Nasıl Tüketilir, Nelere İyi Gelir?

Kapari ülkemizde gebre otu olarak da bilinmektedir. Bu bitki Akdeniz ve Ege bölgelerinde sıklıkla yetişmektedir. Bu nedenle sizler için kapari neye iyi gelir, kaparinin yararları, kapari neye iyi gelir, nasıl tüketilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

İçeriğinde potasyum, kalsiyum ve fosfor bakımından oldukça zengin olan kapari bitkisi kendiliğinden, tohum halinde yetişen faydalı bir bitkidir. Ağustos ve ya eylül aylarında yetişmektedir.

Kaparinin Faydaları Nelerdir?

Kaparinin pek çok faydası vardır. Bunlar;

Şifa kaynağı olan bu kapari bitkisi çok güçlü antioksidan olmaktadır. Bu güçlü antioksidan etkisi sayesinde vücut üzerinde bulunan ödemlerin atılmasına destek olmaktadır.

Kapari düzenli olarak tüketildiği zaman hücre hasarını en az seviyeye indirmeye destek olmaktadır.

Kişilerde bulunan cinsel gücü artırıcı olan bir etkisi düzenli kapari kullanımında görülmektedir.

Karaciğerde oluşmuş yağlanmaları yavaşlatıcı bir etki göstermektedir. Ayrıca karaciğerin yanı sıra akciğerde de oluşan sağlık problemlerine faydası bulunmaktadır.

İnsan vücudunda yer alan yağların yakılmasını sağlamaktadır.

Buna ek olarak pek çok kişilerde bağırsak hareketlerini düzenler ve de kabızlığı önleyecek olan iyi bir sindirim sağlamaktadır.

Kapari Nelere İyi Gelir?

Pek çok hastalığa şifalı gelen kapari tüketimi,
Gut hastalığına iyi gelmektedir.
MS yaşayan hastalara şifa olmaktadır.
Adet düzenleyici olup adet sancılarını gidermektedir.
Kalça rahatsızlıklarına ve de hemoroide iyi gelmektedir.
İskorbit hastalığı ve de kan bozukluklarının tedavisinde de kullanılmaktadır.

Kaparinin Zararları Nelerdir?

Günümüzde şifa kaynağı olan kapari besinin faydaları olduğu gibi aşırı miktarda tüketiminde zararları da bulunmaktadır.
Kapari ham halde tüketilmemeli genel olarak işlenmiş halde satın alınması önerilmektedir. Aksi takdirde ise çiğ olarak tüketildiği zaman bazı durumlarda zehirli olabilir.
Kapari bitkisi genel olarak suyu çeken bir bitki türü olduğu için de aşırı tüketiminde kişilerin vücudunda bir şişkinlik yapabilmektedir.
Buna ek olarak yüksek tansiyon rahatsızlığı yer alan kişilerin bu önemli kapari bitkisini tüketmemeleri önerilmektedir.
İçerisinde yer alan aşırı miktardaki sodyum, kişilerin vücutlarında bulunan suyu çekmektedir. Bunun sonucunda da kan hacmini artırmaktadır.
Aşırı kapari bitkisini tüketmenin bilinen bir diğer zararı ise yine yüksek sodyum içermesinden dolayı da kemik erimesine yol açabilir. Bu nedenle kapari tüketiminde fazla tüketmekten kaçınılmalıdır. Hamilelik süresi boyunca kişiler kapari tüketmekten kaçınılması gerekmekte olup mutlaka doktor kontrolünde tercih etmelidir.

Kapari Nasıl Tüketilir?

Bir şifa kaynağı olan bitki genel olarak turşusu ve ya reçeli yapılarak tüketilmektedir. Kapari ayrıca kırmızı et, balık ve beyaz et yanında kullanılan meze olarak da tüketilmesi sağlanabilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.