SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kansere karşı antepfıstığı

Üzüm ve şarapta bulunan "resveratrol" adlı antioksidan maddenin antepfıstığında da bulunduğunu tespit eden Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu'nun çalışmaları büyük ilgi gördü

|

Türk bilim kadını keşfetti RESVERATROLÜN kötü kolesterol üzerindeki etkisi nedeniyle kronik kalp rahatsızlıkları riskini de azalttığını belirten Tokuşoğlu, şöyle konuştu: "Antepfıstığında da bulunan bu antioksidan, kansere yol açan risk faktörlerinden birini ortadan kaldırıyor. Antepfıstığı üretiminde Türkiye, ABD ve İran'dan sonra dünyada üçüncü olduğu için resveratrolün tespiti bu sektör açısından çok önemli." CELAL Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu, dünyada ilk kez üzüm ve şarapta bulunan "resveratrol" adlı antioksidan maddenin antepfıstığında da bulunduğunu tespit etti. Tokuşoğlu, araştırmasının mayısta ABD'nin önemli gıda dergileri arasında yer alan "Journal of Agricultural And Food Chemistry"de yayımlanmasının ardından, ABD'den araştırma teklifi geldiğini ifade etti.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.