SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kanguru Ne Yer, Nasıl Beslenir? Kanguruların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Kangurular, ilginç vücut yapılarıyla dikkat çeken hayvanlardan biridir. Özellikle bazı ülkelerde yerli olarak yaşayan bu hayvanlar oldukça ilgi görmektedir. Bu sevimli varlıkların nasıl hayvanlar olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca Kangurular ne yer, nasıl beslenirler? Kanguruların en sevdiği besinler nelerdir tüm detayları ile derledik.

|

Kangurular değişik renklerde değişik boylarda keseli hayvanlardan biridir. Kolayca beslenebilir ve hemen hemen her türden otu yiyebilirler.

 Kanguru Nasıl Bir Hayvandır?

 Kanguru, özellikle Avustralya ve Yeni Gine'de yerli olarak bulunan, sıçrayıcı özellikleri olan, keseli memelilerin ortak adıdır. Ayrıca Kanguru, Avustralya'nın milli sembolüdür. 

 Dişi kanguruların karın altlarında yavrularını taşıyacak kapasitede torba şeklinde keseleri bulunmaktadır. Yavru kangurulara ise joey ismi verilmektedir. Hamilelikleri kısa sürer ve kendi içlerindeki türlere göre 29-38 gün arasında değişmektedir.

 Kanguruların bazıları tavşan büyüklüğünde iken bazıları ise 2.1 metreye kadar uzayabilir. Ağırlık olarak ise 90 kiloya kadar ulaşabilmektedir. Kangurular genellikle 4-6 yıl yaşamaktadır. Nadir olarak görülse de 23 yaşına kadar da yaşarlar. Kanguruların hepsi bitkilerle beslenirler.

 Kanguru Ne Yer, Nasıl Beslenir?

 Kangurular doğada bulunan hemen hemen her tür bitkileri yiyebilirler. Kangurular koyunlar gibi sürüler halinde sabahtan akşama kadar otlarlar. Hatta bir kanguru bir koyundan daha fazla ot yemektedir.

 Aynı zamanda otladıkları çimenlerde zıplamayı, yatmayı, yuvarlanmayı çok seven sevimli hayvanlardır. 

 Kanguruların En Sevdiği Besinler?

 Kangurular doğanın ürettiği tüm bitkilerden beslenebilirler. Lakin genellikle ot yemeyi tercih ederler. Fakat doğada bulunan fındık, meyve gibi yiyecekleri yemeyi çok severler. 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.