Kalp Batması Neden Olur? Kalbe İğne Batma Hissi Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kalp ağrısı, insanların acil servislere başvurma nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor. Çok farklı sebeplerden dolayı kalp ağrısı ortaya çıkabilir. Kalp ağrısı ve kalbe iğne batması gibi hisler, pek çok ani ölüme neden olan kalp krizini düşündürmesi nedeni ile pek çok kişiyi endişelendiren bir durumdur. Kalp batması neden olur? Kalbe iğne batma hissi nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Vücuttaki pek çok organ ve sistemle ilgili hastalık şiddetli göğüs ağrısına neden olabilir. Bu nedenle kalp ağrısı çoğu zaman dikkate alınması gereken ve en kısa süre içinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gereken ciddi bir hastalıktır.
Kalbe İğne Batma Hissi Nasıl Geçer?
Göğüs boşluğunda ağrı hisseden kişilerin pek çoğu kalp ağrısı merak eder. Kalp ağrısı, kalp dışı nedenlerden kaynaklandığı zaman göğüs ağrılarından farklı olarak göğüs boşluğunda hissedilen keskin ve bıçak saplanması şeklinde ortaya çıkan acı ya da donuk tarzdaki ağrılardır. Ağrı hissedildiği süre, ağrının hissedildiği bölge ve ağrının yoğunluğu kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Göğüs ağrısı yaşayan pek çok kişi ilk anda kalp krizi geçirdiğini düşünebilir.
Göğüste ağrı şikayeti olan hastalar vakit kaybetmeden hastanelerin acil servislerine başvurması gerekir. Hekimler tarafından yapılacak fiziksel muayene sırasında ağrıya neden olan tıbbi hastanın öyküsü ve kullandığı ilaçlar, kronik hastalıkları gibi bilgileri alındıktan sonra tanıyı destekleyici çeşitli tetkikler istenebilir. Bunun sonucunda da genellikle ilaç tedavisi uygulanır.
Kalbe İğne Batması Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kalp ağrısına neden olan iğne batması ve kalp ağrısının tedavisi buna neden olan hastalık, hastanın yaşı ve sağlık durumu gibi durumlar birlikte değerlendirilerek hekim tarafından yapılacak tedaviye karar verilir. Kalp ağrısı tedavisi için ilaçlar ve cerrahi operasyonlardan herhangi biri ya da birkaçının kullanılması tavsiye edilebilir.
Damar tıkanıklığı nedeni ile kalp ağrısı yaşayan hastalarda kolesterol düşürücü ilaçlar ve kan sulandırıcılar önerilebilir. Aynı zamanda buna ek olarak gereken durumlarda balon ya da stent uygulamaları ile tıkanan damarların açılması amaçlanır. Daha ilerlemiş olan durumlarda ise, koroner arter, bypass operasyonu yapılarak hasar gören arterlerin cerrahi yöntemlerle onarılması sağlanır.