SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kakule Çayı Nasıl Yapılır? Kakule Bitkisi Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl İçilir?

Zencefil ailesine ait olan kakule Güney Hindistan'a özgü otsu, çok yıllık bir bitkidir. Genellikle yeşil veya gerçek kakule olarak bilinmesi ile ham ismi Elettaria kakuledir. Güneydoğu Asya bölgelerinin sıcak yerlerinde yetişir. Kakule çayı nasıl yapılır? Kakule bitkisi çayı nasıl demlenir, nasıl içilir? Sorularına ilişkin cevapları içeren bilgileri detayları ile derledik.

|

Kakulenin meyveleri, 4-5 mm boyundadır. Tohumları mercimek şeklinde ve büyüklüğünde kırmızımsı esmer renkte olup, keskin kokuludur. Kakule yetiştiği yerlere göre isim alır. Kakule bitkisi çayının yapılışı ve sağlığa faydaları bulunmaktadır.

​​​​​Kakule Çayı Nasıl Yapılır?

Kakule çayı hazırlamak için yarım litre sıcak su bir demliğin içine boşaltılır. 3 adet kakule meyvesinin kabuğunu kırılarak çekirdekler sıcak suya eklenir ve 10 dakika demlendirilir. Eğer kakulenin toz halindeki formu kullanılacaksa bir yemek kaşığı kakule tozunun sıcak suyun içine eklenerek demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra içilmeye hazır hale gelir.

Kakule Bitkisi Çayı Nasıl Demlenir, Nasıl İçilir?

Kakule bitkisi çayı yapılırken 1 tatlı kaşığı kakule tohumu bir su bardağı kaynamış suya eklenir. Ağzı kapatılarak 10 15 dakika demlenir. Demlendikten sonra ılık tüketilmesi gerekmektedir. Kakuleyi diğer bitki çaylarına ekleyerek karıştırılıp içilebilir. Daha lezzetli hale getirmek amacı ile 1 tatlı kaşığı bal karıştırılıp tüketilebilir.

Gaz sorunu yaşayanlar yemeklerden yarım saat önce kakule bitkisi çayını tüketmelerinde fayda görürler. Gün içerisinde 1 bardak kakule bitkisi çayı tüketimi yeterli olacaktır. 1 bardak kakule bitkisi çayını 3 defada bitirmenizde bir sakınca yoktur. Kronik rahatsızlığı bulunan kişiler kakule bitkisi çayını tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdırlar.

Kakule Çayının Faydaları Nelerdir?

Kakule çayı A vitamini, C vitamini, sodyum, potasyum, magnezyum, fosfor, demir, çinko ve kalsiyum gibi vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Vitamin takviyesi olarak kullanılabilir.

Sindirim sistemi sorunlarını hafifletir.

Depresyon, panik atak, kaygı bozukluğu ve diğer psikolojik şikayetlerde sakinleştirici özelliği bulunmaktadır.

İştah açıcı özelliği bulunmaktadır.

Kalp dostudur.

Ağız kokusunu gidermede yararlıdır.

Akciğerlerin içerisindeki kan dolaşımını artırır.

Hafızayı güçlendirmede etkilidir.

Diş ve diş eti problemlerinde iyileşme sağlar.

İdrar söktürücü özelliği çok yüksektir.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.