SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kaktüs bakımı nasıl olur?

Kaktüs bitkisi değişik şekillerde ve dikenleri çok fazla olan bir bitki türüdür. Kaktüs bakımı oldukça kolaydır ve ortama çabuk uyum sağlayabilen bir bitki çeşididir. Kaktüs bakımı hakkında bilgi sahibi değilseniz ve kaktüs bakımı nasıl olur diyorsanız size vereceğimiz önerilere muhakkak göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

|

Kaktüs bitkiler içerisinde yetiştirmesi en kolay ve bakıma en az ihtiyaç duyan bitki çeşitlerli arasında yer alır. Ancak kaktüsünüz çiçek açmıyorsa kaktüs bakımı hakkında pek bilgi sahibi değilsiniz demektir. Kaktüsünüzün çiçek açmasını ve iyi bir şekilde gelişmesini istiyorsanız ona kendi doğal ortamını yaratmanız gerekir. Böylelikle sizde evinizde çiçek açan sağlıklı kaktüsler yetiştirebilirsiniz.

Kaktüs bakımı nasıl olur?

Ortam ısısı

Kaktüs bitkisi çöl bitkisi olduğundan ısıya karşı oldukça dayanıklı bir bitki türüdür. Bu nedenle kaktüs bitkinizi direk güneş alan alanlarda bakmanız gerekir. Ayı zamanda kaktüs bitkisi soğuk havalara karşı hassas bir bitki değildir. Bu nedenle soğuk havalarda ortam ısısını arttırmanıza gerek yoktur. Ancak güneşli günlerde, güneş görmesini sağlamanız bitkinizin yararına olacaktır.

Orkide bakımı nasıl yapılır?

Sulama

Kaktüs bitkisi çok fazla suya ihtiyaç duyan bir bitki değildir. Sulama işlemini gerçekleştireceğiniz zaman toprağını parmağınızla test edebilirsiniz. Eğer toprak çok fazla kurumuşsa sulayabilirsiniz. Kaktüs bitkisinin toprağının çok kuruduğu zamanlar genellikle kavurucu sıcakların olduğu yaz mevsimidir. Sıcakların çok fazla olduğu zamanlarda kaktüsünüzü haftada bir kere bol su ile sulayabilirsiniz. Ancak saksınızın altındaki tabak kısmını muhakkak boşaltmanız gerekecektir.

Gübreleme

Kaktüs kışın kendini dinlenmeye alır. Bu nedenle kaktüs bitkisinin gübreleme işlemi genellikle ilkbahar aylarında yapılmalıdır. Kaktüs bitkisine hayvan gübresi kesinlikle koyulmamalıdır. Aksi takdirde bitkiniz çürür ve bir daha kendine gelemez. Hayvan gübresinin yerine kaktüsünüzün toprağına çiçek coşturan vitaminlerinden koyabilirsiniz. Bu tür vitaminler çiçeğinize daha iyi gelecektir.

Kaktüsün çoğaltılması nasıl olmalıdır?

Kaktüs bitkisini çoğaltırken kökten ayırma yöntemini kullanmanız gerekir. Bu yöntemde kaktüsü saksısından çıkardığınız andan itibaren diğer saksının içerisine koymanız gerekir. Kökünden ayırmış olduğunuz kaktüs diğer saksıda hemen büyümeye başlayacaktır.
Kaktüs bitkinizi çoğaltmak işlemini yaz mevsiminde yapmalısınız. Sulama işlemleri ve gübreleme için yukarıda verdiğimiz yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Kaktüs bitkisi yetiştirmekte zorlanıyorsanız ve kaktüs bitkiniz sürekli çürüyorsa aşağıda vermiş olduğumuz yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kaktüs bitkisi bakımı püf noktaları…

• Kaktüsünüzü toprağa verdikten sonra 1-2 gün su vermeyin. Köklerinin ıslak kalıp çürümemesi için toprağını temizledikten sonra 4-5gün kurumaya bırakın.

Kaktüsünüzü toprağa diktikten sonra 2 gün boyunca su vermeyin.

Kaktüs bitkisinin konumunun havadar olmasına önem gösterin.

Aşırı güneşe maruz bırakmak yerine arada bir güneşe muhakkak koyun.
Toprağa süzdüren özel kaktüs toprağı için, toprağın içerisine ponza taşı karıştırmanız gerekir.

Beraber büyütmeniz gereken bitkiler

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.