SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

‘Kadınların işgücüne katılımını teşvik ediyoruz’

Amgen Türkiye ve Gensenta Genel Müdürü Güldem Berkman, “Amgen’deki toplam çalışan kadın oranı %40. Yönetim ekibimizde bu oran %62’lere kadar yükseliyor” dedi.

|

Amgen eşitliğe ve kapsayıcılığa büyük önem veren ve kadın dostu bir şirket olarak biliniyor. Şirketinizdeki kadın ve kadın yönetici oranında neredesiniz?

Bugün Amgen’deki toplam çalışan kadın oranı yüzde 40. Yönetim ekibimizde bu oran yüzde 62’lere kadar yükseliyor. Şirketlerin insan hakları ve çeşitlilik zeminine dayanan politikalarla ileriye gideceğine inanıyoruz. İnsan kaynakları politikamızın temelinde “Amgen’deki her iş ve her Amgen çalışanı önemlidir” bakış açısı yer alıyor. Özellikle kadın gücünün katma değerinin bilinci ile bu alanda ilham yaratmaya odaklanıyoruz. Kadın istihdamına katkıda bulunacak politikalarla kadınların işgücüne katılımını teşvik ediyoruz.

Kadınların iş gücüne katılımına katkıda bulunma hedefiyle yaptığınız çalışmalar nelerdir?

Kadın liderlerin yetiştirilmesini hedefleyen “Amgen Women Empowered to be Exceptional” (WE2) girişimimiz, Amgen’in geleceğini şekillendiren güçlü kadın lider sayısını artırmak üzere yürüttüğümüz bir program. Bunun yanı sıra, kadını güçlendirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmak amacıyla 2021 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğinde açtığımız “Sosyal Sorumluluk Okulu“ ile katılımcılara toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı sorunların giderilmesi için, kalıcı ve etkili çözümlerin nasıl geliştirilebileceği konusunda bir perspektif sunduk. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Awen For Us oluşumları aracılığıyla ise kendi işinde emek veren kadınlarımıza destek verdik.

Mutlu bir çalışma ortamı yaratmak nasıl mümkün? Lider olmak ne gibi sorumluluklar getiriyor?

Amgen ve Gensenta olarak hastalara hizmet etmek için çalışıyoruz. Bilim odaklı olmayı her zaman merkezde tutan bir kültüre sahibiz diyebilirim. Takım yapımız ile çalışanlarımızın tam potansiyellerine ulaşmalarını sağlamak için fırsatlar yaratıyoruz. Güveni, bireysel girişim ve kaliteli sonuçlar elde ederek güçlendiriyoruz. Günümüzün iş dünyasında hızlı karar alabilen, yetki paylaşabilen ve takımına koçluk yapabilen liderler ön plana çıkıyor. Hem kalıpları hem de kendi doğrularını sorgulayan, ortak akla inanan ve takım çalışmasını, güven ortamını ve işbirliği kültürünü tesis edebilen liderler şirketlerini başarıya götürüyor. Amgen ve Gensenta’da ortak bir kültür etrafında ortak bir amaca hizmet eden mutlu bir aile olmamızın temel taşları bunlar. Bir lider olarak bunları her gün hatırlamaya ve bu doğrultuda kararlar almaya özen gösteriyorum.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.