SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kadınlar, 30 ve 40’lı yaşlarda ölçüsüz içiyor

İNGİLTERE’DE Cardiff Üniversitesi’nce yapılan bir araştırma, yaşlanan erkeklerin sağlık uyarılarını dikkate alarak içkiyi azalttıklarını buna karşılık kadınların yaşları ilerledikçe ölçüyü kaçırdıklarını ortaya koydu.

|

Dr. Simon Moore’un 1200 akşamcı üzerinde yaptığı araştırmada elde ettiği bulgulara göre, ileri yaşlardaki kadınlar alkolle daha fazla zehirleniyor; 30 ve 40’lı yaşlarda kanlarındaki alkol miktarı artıyor. Erkekler ise 20’li yaşlarda çok içiyor ancak 29’undan sonra alkol tüketimini azaltıyor. Araştırmaya katılan kadınların yarısının tavsiye edilen günde 6 birim (2 büyük bardak şaraba denk) alkol tüketimini aştığı; erkeklerin sadece üçte birinin tavsiye edilen 8 birimin üzerine çıktığı belirtildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.