Jawline Dolgu Nedir, Neden Yapılır? Jawline Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Güçlü, oyulmuş bir çene çizgisini ve mükemmel orantılı bir çeneyi kim istemez? Bazı insanlarda bu yapı tamamen genetiktir. Fakat günümüzde dolgu uygulaması ile şekilli bir çene sahibi olabilirsiniz. Nasıl mı? Jawline dolgu teknolojisi tam olarak bu işe yarıyor. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Jawline dolgu, çene hattına yapılan, hacmi geri kazandırarak sarkık veya gevşek bir çene hattının yeniden tanımlanmasına ve konturlanmasına yardımcı bir uygulamadır.
Jawline Dolgu Nedir, Neden Yapılır?
Jawline dolgu, zayıf veya yapısı bozulan bir çene hattını geliştirmeye, şekillendirmeye ve tanımlamaya yardımcı olur. Ayrıca sahip olabileceğiniz çene hattındaki herhangi bir asimetriyi düzeltmektedir. Bu genetik faktörlere bağlı olabileceği gibi çene hattındaki yapısal destek kaybolduğu için yaşlanma sürecinden de kaynaklanıyor olabilir.
Eskiden çene hattınızı güçlendirmenin tek yolu ameliyattı, fakat şimdilerle kısa süreli bir operasyon sonrasında günlük hayatınıza anında dönebileceğiniz bir uygumadır. Jawline dolgu, çene hattınızı şekillendirmek ve şekillendirmek için çeşitli şekillerde kullanılabilir. Örneğin, erkekler genellikle güçlü, yontulmuş ve tanımlanmış bir çene hattına sahip olmak ister. Kadınlar ise çene hattı dolgusu hacmi eski haline getirmek ve çene sarkmasını azaltmak için kullanılabilir.
Her tedavi ve çene çizgisi tanımlama dolgusu benzersiz yüzünüze göre tasarlanmıştır. Jawline dolgunun yapılma sebeplerinin başında;
Kısa, uzun ya da yamuk çenenin boyutunu orantılamak,
Sarkıklığı gidermek ve gıdık oluşumunu engellemek,
Çenenin şeklini ve simetrisini kazandırmak,
Herhangi bir kaza ya da genetik bozukluk sonucunda gerekli düzenlemeleri yapmak en bilinen sebepler arasındadır.
Jawline Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Jawline dolgusunda çene hattına kadar gençleşme sonuçları anında görülebilir. Çene çizgisini güçlendirmek için dolgu maddesi 6 ila 18 aylık bir sürede geçerliliğini korur. Kalıcı olmayan bir tedavi şekli olduğunu unutmamak gerekiyor. Bunun en iyi yanı gerekli görüldüğünde geri alınabilir bir tedavi şekli olmasıdır.