İrem Derici'nin hastalığının sebebi ‘’ arpa suyu diyeti’’
Ünlü şarkıcı İrem Derici geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırıldı. Durumu git gide ağırlaşan sanatçı yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. İrem Derici'nin hastalığı ile ilgili tedavi gördüğü hastanenin doktorundan ilk açıklama geldi. İrem Derici'nin hastalığının asıl nedeninin arpa suyu diyeti olduğu anlaşıldı. İşte İrem Derici'nin sağlık durumunu tehlikeye atan arpa suyu diyeti…
Yaklaşık bir haftadır özel bir hastanede tedavi görmeye devam eden ve durumu git gide ağırlaşan İrem Derici’nin doktorundan ilk açıklama geldi. “Hastamız İrem Derici; gastroenterit ve idrar yolu enfeksiyonu tanıları ile takip edilirken gelişen elektrolit dengesizlikleri, vücut toplam su dengesi bozuklukları ve solunum zorluğu nedeniyle yoğun bakım ünitesinde izlem ve tedaviye alınmıştır. Hastamızın tedavisi sürmektedir.” dedi.
Ünlü sanatçının bu kadar kötüleşmesinin asıl önemli sebebinin ise uygulamış olduğu arpa diyeti olduğu ortaya çıktı.
Arpa suyu diyeti tehlikeli mi?
İrem dericinin uyguladığı arpa suyu diyetinden sonra kötüleşmesi akıllara arpa suyu diyeti tehlikeli mi sorusunu getirdi. İrem derici arpa suyu diyeti yaprak günde en az iki tane bira içiyordu. Aynı zamanda arpa suyu diyeti ile İrem Derici haftada 5 kilo verebiliyordu.
Peki, arpa suyu diyeti ile hafta da 5 kilo vermek ne kadar doğru, arpa suyu diyeti nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabını sizler için araştırdık.
İşte İrem Derici'nin uyguladığı, gündemde bomba etkisi yaratan arpa suyu diyeti:
Arpa suyunun normalde sağlığımıza sayısız faydası bulunmakta... Bu diyet doğru bir şekilde uygulandığında hem sağlığımız açısından oldukça faydalı hem de hızlı bir şekilde kilo verebilmemizi sağlıyor. Arpa suyunun en önemli faydaları arasında böbrek ve karaciğere dost olması biliniyor. Ancak arpa suyu diyetini yanlış bir şekilde uygulamak, ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebiliyor.
Yoğun bakıma alınan İrem Derici ve Amy Winehouse arasındaki benzerlik
Arpa suyu diyeti ile nasıl kilo verilir?
Arpa suyu doğru bir şekilde tüketildiğinde sağlığa sayısız faydalar sağlamakta ve hızlı bir şekilde zayıflatmakta… Öncelikle şunu da belirtmemizde fayda var. Arpa suyu diyetini uygulamadan önce ilk olarak uzman bir doktora danışılması gerekir ve bu durum sadece arpa suyu diyetinde değil her diyette geçerli olmalıdır.
Arpa suyu diyeti iştahı kontrol altına alır ve uzun süre acıkmamayı sağlar.
Kesinlikle alkolün bulunmadığı bu diyette, sağlıklı sıvı tüketimi oldukça önemli bir yer tutar.
Arpa suyu diyeti listesinin dışına çıkılmadığı takdirde sağlıklı bir şekilde zayıflamak mümkündür.
Peki, arpa suyu diyeti listesi nasıl uygulanır?
Arpa içeriğinde, protein, lif, karbonhidrat, vitamin (A, B, D, E), çinko, potasyum, demir, manganez, kalsiyum, silisyum, magnezyum, bakır, nikel, krom, brom ve iyot içerir. Bu diyeti kendi başına uygulamak ve diyet listesi dışına çıkmamak sağlık açısından oldukça faydalı olabilir.
Kahvaltıda
Bir kase arpa lapası
Arpa lapasının içeriğini zenginleştirerek içerisine muz, ceviz ve mevsiminde yetişen meyveler ekleyebilirsiniz.
Öğle yemeğinde
1 bardak arpa lapası
1 kase lahana çorbası
mevsiminde yetişen sebzelerden salata
Ara öğünde
1 bardak süt
Çeşitli meyve ve sebzelerden yeterli miktarda tüketmek
Akşam yemeğinde
Bir tencerenin içerisinde 2 bardak suyu kaynatın. Daha sonra içerisine 300 gr arpa ekleyin ve kaynatın. . İçerisindeki arpalar şişene kadar kaynama işlemine devam edin.
İrem Derici'nin arpa suyu diyeti ile alakalı şunu belirtmemizde de fayda görüyoruz. İrem Derici arpa suyu diyetini ne yazık ki çok yanlış uygulamış.
Biranın da arpa suyu olduğunu düşünen değerli sanatçı, günde 2 bira içmiş. Arpa suyu diyetinin İrem Derici'nin yaptığı diyetle tek benzeştiği nokta biranın içerisinde bulunan arpa… Siz siz olun böyle bir yöntem denemeyin ve diyet yapmadan önce muhakkak uzman bir doktora başvurun.
Arpa suyu diyeti yanlış bir şekilde uygulandığında sağlığınıza ne gibi zararlar verir?
-Karaciğeri yorar ve solunum rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir.
-Rektal kanamalara neden olur.
-Bağırsaklarda şiddetli gaz sancılarını meydana getirir.
-Çölyak hastalığına neden olur.
-Alerjik reaksiyonlara sebep olur.
-Kabızlığa sebebiyet verebilir.