SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hyalüronik asitli ipler hem yüzü geriyor hem cildi yeniliyor!

Yaş aldıkça sarkan yüzü genç yaşlardaki haline geri döndürmek için cerrahisiz yüz germe yöntemleri arasında yer alan iple yüz askılamada hyalüronik asitli ipler hem yüzü geriyor hem cildi yeniliyor.

|

Yılların etkisiyle yerçekimine yenik düşen yüzü yukarı kaldıran, geren ve aynı zamanda cildi gençleştiren hyalüronik asitli ipler, 18-20 ay boyunca genç görünümü korumamızı yardımcı oluyor.

Medikal Estetik Doktorları Dr. Ayşegül Girgin ve Dr. İsmail Metin Hoşer, en çok tercih ettikleri yöntemin hyalüronik asitli iplerle yüz germe olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Genç ve güzel görünmek son yıllarda birçok kadının ve hatta erkeğin arzusu. Çağımızın hızlı temposu gereği bu gençlik ve güzelliğe hızlı bir şekilde, sosyal hayattan uzun süreli uzak kalmadan ulaşmak istiyoruz. Hal böyle olunca estetik uygulamalarda cerrahisiz uygulamalar yani medikal estetik uygulamalar ön plana çıkıyor. Bu nedenle anestezi ve hastane ortamı gerektirmeyen “öğle arası” estetikler tercih ediliyor.

Sağlıklı dinç bir görüntü güzellik anlayışının vazgeçilmez parçası; aynı denklem yüz güzelliği için de geçerli. Yılların etkisiyle yerçekimine yenik düşen yüzümüzü genç yaşlarımızdaki haline geri döndürmek için son yıllarda bütün dünyada popüler olan uygulama da cerrahisiz yüz germe yöntemi olan iple yüz askılama. Sıklıkla uyguladığımız bu yöntem son yıllarda teknolojinin de ilerlemesi ile tam da çağımızın istenilen estetik kriterlerine uyuyor. Son derece hızlı; 20-30 dakikada lokal anestezi ile yapılabiliyor ve hastane ortamı gerektirmiyor. Ayrıca iyileşme süreci gerektirmediği için sosyal hayatımıza devam edebiliyoruz. Hyalüronik asitli ipleri cildin canlı ve sağlıklı görünmesinde yardımcı oluyor.

Uygulamanın Uluslararası Ekspert Eğitmenleri

"Yeni jenerasyon ipler" olarak tanımladıkları bu yöntem ile cildin daha sağlam, esnek ve sağlıklı olduğunu vurgulayan Dr. Girgin ve Dr. Hoşer, şu ifadeleri kullandı: "Uluslararası ekspert eğitmeni olduğumuz hyalüronik asitli ipler özellikle son yıllarda artan ip kalitesi ve çeşitliliği ile “yeni jenerasyon ipler” sonuçlarımızı çok çok daha tatminkar hale getiriyor. Sektörde yaygın olarak kullanılan PDO iplerinin 4-6 ay süren kısa ömrünün aksine bu iplerinin yapıldığı madde olan PLA/CL sayesinde ömrü 18-24 ay sürüyor.

Hyalüronik asit vücudumuzda çok yoğun olarak bulunan ve en çok da cildimizde bulunan bir maddedir. Maalesef ki yaş ile cildimizdeki hyalüronik asit miktarı azalınca cildimiz kuruyor, inceliyor ve kırışıyor. Bu nedenledir ki estetikte cilt yenilemekte en sık kullanılan maddelerin başında hyalüronik asit geliyor. Hyalüronik asit yüksek su tutma kapasitesi nedeniyle cildi çok iyi nemlendirirken cildin yapı taşı olarak görev alıyor ve cildin daha sağlam esnek ve sağlıklı olmasını katkıda bulunuyor.”

"2 Yıl Sonra Yeniden Geliyorlar"

Uygulamayı yaptıran danışanların genç görünümlü bir 2 yıl geçirdiklerini ve bu süreden sonra yeniden yaptırmak için geldiklerini aktaran doktorlar, " Hyalüronik asitli ipler son yıllara kadar yüzü askılamakta kullandığımız iplerin ham maddesi olan PLA/CL gibi maddeler iplerin cilt içinde kaldığı süre yani 18-24 ay boyunca cildin kolajen sentezini uyararak cildi zaten yenilemekteydi ancak ciltte gözle görülebilir canlanma oluşması için 3-4 ay gibi bir süre gerektiriyordu. Son yıllarda eklenen hyalüronik asit sayesinde hem bu canlanma ve yenilenmeyi ip taktıktan hemen sonra görmeye başlıyoruz hem de hyalüronik asit etkisiyle hastalarımızın çok daha nemli çok daha sağlıklı bir cilde kavuşmasına yardımcı oluyoruz.

İple yüz askılama işlemi o kadar doğal ve tatmin edici sonuçlar sağlıyor ki ilk başlangıçta ip uygulamasını yaptıran danışanlar 2 yıl sonraki uygulamalarında büyük bir mutlulukla adeta koşarak kendileri geliyor." diye ekledi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.