Her yaşın beslenmesi aynı olmaz!
Yapılan en büyük beslenme hatalarından biri her yaş grubunun aynı beslenme düzenini benimsemesidir. Daily Mail’de yer alan bilgilere göre yaşam süresini kısaltan bu uygulamadan kaçınılmalıdır.
30 yaşından itibaren vücudun ihtiyacı olan enerji miktarı azalmaya başlar. Eğer beslenme düzeni enerji miktarına göre değiştirilmezse hastalık riski artar. İşte 40 yaşından sonra tercih edilmesi gereken beslenme düzeni ve uyulması gereken kurallar:
1. Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı tahıllar tercih edilmelidir.
2. Antioksidan açısından zengin kiraz ve vişne gibi meyveler vücuttaki ürik asit miktarını düşürür.
3. Badem kolesterolü düşürür, kan şekerini düzenler ve kalp rahatsızlıkları riskini azaltır.
4. Balık yağı Omega-3 yağ asitleri içerir, aritmi sorununa iyi gelir ve tansiyonu düzenler.
5. Soya fasulyesi kötü kolesterolle savaşır, özellikle kadınlarda kemik yoğunluğunu arttırır ve erkeklerde kısırlık riskini azaltır.
6. Domates, kanser hücrelerinin yayılmasını önler, damar sağlığı için gereklidir.
7. Süt, gençlik iksiri gibi etki gösterir. Yaşa bağlı kas problemlerine karşı etkilidir ve kemikleri kalsiyum ile destekler.
8. Tavuk, protein açısından zengin bir et ürünüdür.
Faydaları saymakla bitmeyen bu besin maddeleri kararınca tüketilmeli, rahatsızlıklar ve özel durumlar söz konusu olduğunda mutlaka doktora danışılmalıdır.