Her gün çörek otunu aç çiğneyende o problemden eser kalmıyor! Minicik ama tam bir şifa deposu
Böreklerin, çöreklerin ve poğaçaların üstüne bol bol gördüğümüz çörek otu kendi başına tüketildiğinde tam bir şifa deposu. Her gün aç karnına çiğnenen çörek otu bazı sağlık sorunlarını ortadan kaldırıyor.
Çörek otu, "ölüm dışında her derde deva" olarak adlandırılan birçok sağlık faydasıyla bilinir. Zengin bir besin profiline sahiptir. A, C ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, çinko ve demir mineralleri açısından zengindir. Bu sebeple her gün aç karnına çörek otu tüketmenin faydaları saymakla bitmez. Hele ki birçok insanın yaşadığı o sağlık problemine oldukça iyi geliyor.
Aç karnına çörek otu yutmak, sağlık açısından pek çok faydalıdır. Çörek otu, Nigella sativa bitkisinin tohumlarından elde edilir ve binlerce yıldır geleneksel tıpta kullanılmıştır.
HAZIMSIZLIK VE MİDE YANMASINA SON
Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri bulunur; mide asidini dengeleyerek hazımsızlık ve mide yanması gibi rahatsızlıkları azaltır, sindirim enzimlerinin salgılanmasını teşvik eder ve bağırsak hareketlerini düzenler. Bu da sindirim sorunlarını hafifletir ve sindirim sağlığını destekler.
Ayrıca, çörek otunun metabolizmayı hızlandırma ve yağ yakımını artırma potansiyeli vardır, bu da kilo kontrolüne yardımcı olur. Tüm bu nedenlerle, aç karnına çörek otu tüketmek, genel sağlığı destekleyici bir uygulama olabilir.
HÜCRE HASARINI AZALTIR
Bu bitkinin içeriğindeki önemli bileşenler, özellikle timokinon adı verilen bir bileşik, antioksidanlar ve omega-3 yağ asitleridir. Aç karnına alındığında, çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirme potansiyeli vardır.
Antioksidanlar ve fitokimyasallar, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir ve hastalıklara karşı koruyucu bir etki sağlayabilir. Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde, vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir ve romatoid artrit gibi inflamatuar durumların semptomlarını hafifletebilir.