Hem sağlıklı hem de lezzetli! Karnabaharlı mantı ve pizza tarifi
C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, folat, pantotenik asit, potasyum, manganez, magnezyum ve fosfor olmak üzere birçok vitaminin zengin bir kaynağı olan karnabahar, sağlıklı tariflerin vazgeçilmezi. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, karnabaharla yapabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli tarifleri paylaştı.
Kıymalı karnabahar mantısı (1 porsiyon)
Malzemeler:
· 150 g karnabahar
· 50 g kıyma
· ¼ adet soğan
· 4 yemek kaşığı yoğurt
· 1 diş sarımsak
· Tuz, pulbiber, karabiber
Hazırlanışı:
Karnabaharı haşlayıp, süzün. Kıymayı yağsız tavada soğanla birlikte kavurun. Tuz ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip, piştikten sonra karnabaharlarınızın üstüne ekleyin. Daha sonra sarımsaklı yoğurdunuzu da ekleyip afiyetle tüketin.
Karnabahar pizza
Malzemeler:
· 400 gram karnabahar (rende)
· 1 yumurta
· 100 gram labne
· 1 su bardağı mozzarella peyniri
· 10 adet cherry domates
· Fesleğen
· 1/2 bardak ev yapımı konserve domates
· 1 çay kaşığı balzamik sirke
· 2 diş sarımsak
· Tuz, karabiber
· Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Rendelenmiş karnabaharı 5-6 dakika haşlayın ve iyice süzün. İçine labne peynirini ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyin tekrar karıştırın. Karnabahardan hazırladığınız hamuru, yağlı kağıt serdiğiniz iki fırın tepsisine eşit bir şekilde paylaştırın ve kaşıkla daire şeklini verin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Konserve domates, balzamik sirke ve sarımsağı rondodan geçirin. Pizza hamuruna önce sos, sonra mozeralla ve domatesleri ekleyin, 200 derecede peynirler eriyene kadar pişirin. Fesleğen ile servis edin.