SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hayvan Türleri Nelerdir? Özellikleri İle Birlikte Hayvan Çeşitleri Ve İsimleri

Hayvanlar, canlılar dünyasının ökaryotlar üst aleminde yer alan Animalia âlemi içinde sınıflanan canlılara verilen genel isimdir. Hayvan kelimesi, günlük kullanımda asıl olarak nefes alabilen, insan dışı ve hareket edebilen canlıları ifade etmek için kullanılsa da aslında biyolojik olarak da insanı da içerir. Hayvan türleri nelerdir sizler için derledik.

|

Hayvan, diğer canlılarla beslenen ve genellikle çevrelerine ayak uyduran çok hücreliler âlemini ifade eder. Vücutları ise, embriyonun metamorfozlar geçirmesi sonucunda gelişir. Hayvanlar, ökaryotik yapılı ve çok hücreli organizmalardır. Besinlerini genellikle sindirerek alır.

Hayvan Türleri Nelerdir?

Dünya üzerinde çok sayıda hayvan türü bulunur. Bu türler ise şunlardır:

Basit hayvanlar

Gerçek dokusu olmayanlar

Omurgasızlar

Süngerler

Placozoa

Gerçek dokusu olanlar

Bilateral simetrili canlılar

Radial simetrili canlılar

Omurgalılar

Bilateral simetrili canlılar

Tulumlular

Yarı sırtipliler

Başı kordalılar

Çenesizler

Gerçek kafataslılar

Balıklar

Gerçek çeneliler

Dört üyeliler

İki yaşamlılar

Memeliler

Kuşlar

Sürüngenler

Şeklinde sıralanır. Bu türlerin hepsinin de birbirinden farklı özellikleri bulunur. Yaklaşık 1 milyonu böcek dahil olmak üzere neredeyse 1,5 milyondan çok daha fazla hayvan türü olduğu biliniyor. Aynı zamanda tanımlanmamış olanlar ile birlikte 7 milyondan fazla düzeyde hayvan türünün bulunduğu tahmin edilir.

Hayvanların Özellikleri ve Hayvan Çeşitleri ve İsimleri

Türkiye içinde yaşayan çok sayıda hayvan türü bulunur. Sürüngenler, kuşlar, balıklar, memeliler ve benzeri çok sayıda tür Türkiye’de bulunur. Türkiye özellikle de büyük ve küçükbaş hayvan bakımından çok zengindir. Bunun dışında her çeşit balık türlerini de ülkemizde bulabilmek mümkündür. Özellikle de hamsi balığı Türkiye’nin sembollerinden birisi haline gelmiştir. Hayvan türlerinin çok sayıda ortak özelliği bulunuyor. Bu özellikler de şunlardır:

Çok Hücrelilerdir.

Eşeyli üreme görülür.

Ökaryotik hücre yapısına sahiptir.

Özel dokuları bulunur.

Hareket kabiliyetleri gelişmiştir.

 

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.