SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hangi ayda hangi meyve tüketilmeli?

Her şeyi mevsiminde yemenin tadı bir başkadır. Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler hem daha lezzetli hem daha sağlıklıdır. Pasta Şefi Didar Yanar, mevsimine göre tüketmeniz gereken meyveler hakkında bilgi verdi.

|

Mevsiminde tüketilen meyveler doğal olarak yetiştirildiği ve doğal olarak olgunlaştıkları için vitamin ve mineral değerleri daha yüksektir. 

Mevsiminde yapılan tatlılar da bu nedenle her zaman daha lezzetlidir. Kışın yapılan çilekli pasta ile yazın yapılan arasında lezzet açısından büyük farklılık deneyimlenir. Örneğin kışın çilek serada yetişir iri olmasına rağmen içi beyaz ve lezzetsizdir. Yazın ise küçük olmasına rağmen içi kırmızı ve tatlıdır. Yazın toplanıp dondurucuya atılan ürünlerden dahi aynı lezzeti alamayız. Meyveler dondurucudaki süre boyunca su ve nem kaybı yaşar. 

İşte mevsimine göre tüketmemiz gereken meyveler...

 

Ocak-Şubat

Elma, muz, portakal, mandalina, ayva, nar, greyfurt, kestane

Mart

Muz, elma, limon, mandalina

Nisan

Limon, çağla

Mayıs

Yeşil erik, çilek, dut

Haziran

Yeşil erik, çilek, kiraz, kayısı, şeftali, dut, vişne, mürdüm eriği.

Temmuz

Kiraz, vişne, şeftali, karpuz, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, kayısı, mürdüm eriği

Ağustos

Vişne, şeftali, karpuz, kavun, mısır, mürdüm eriği, dut, böğürtlen, incir, kırmızı erik.

Eylül

Şeftali, karpuz, kavun, üzüm, mürdüm eriği, incir, kızılcık.

Ekim

Nar, üzüm, incir, kızılcık, armut

Kasım

Portakal, ayva, nar, greyfurt, armut, Trabzon hurması, muz, kivi, mandalina, kestane

Aralık

Elma, portakal, mandalina, ayva, nar, greyfurt, muz, Trabzon hurması, kivi, kestane.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.