SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Güç ve bağımsızlık simgesi aslan dövmeleri

Eski zamanlardan günümüze aslan dövmeleri güç ve bağımsızlığı simgelediğinden birçok insanın vücuduna kazılmıştır. Aslan dövmesinin anlamı ve neyi simgelediğini, aslan dövmelerinin farklı desenlerini ve modellerini öğrenmek istiyorsanız doğru adrese geldiniz.

|

Hayvanlar aleminin tartışmasız kralı aslan güç simgesidir. Aslan dövmeleri yüzyıllardır yapılmasına rağmen günümüzde hala yaygın dövme sembolleri arasında. Görsel açıdan ihtişamlı olan aslan dövmeleri; zafer, onur, liderlik, bilgelik, güç, canlılık, aile, maskülenlik ve asalet simgesidir.


Aslan dövme desenleri

Aslan dövme desenlerinde aslanın en görkemli detayı yeleleridir. Aslanın yeleleri, neredeyse aslanın gücünün sembolü gibidir.

Gücün, korkusuzluğun, cesaretin ve liderliğin sembolü aslan dövmesi desenlerinin en güzel örneklerini sizlerle paylaşıyoruz.

Aslanlar antik kültürlerde, mitolojide, efsanelerde, edebiyatta, filmlerde ve daha birçok alanda uzun yıllar genellikle gücün sembolü olarak tasvir edilmiştir.


Aslan dövmesinin anlamı

Aslan; Yunan mitolojisine göre aşkı, Hristiyanlığa göre adaleti ve gücü simgeliyor. Çiçek ile aslanın bir arada olduğu aslan dövmesinin anlamı ise, güç ve naifliğin mükemmel dengesidir. Çin ve Japon kültürlerine göre aslan dövmesinin anlamı ise aslan dövmesi; şansı, korumayı ve gücü simgeliyor.

Kükreyen aslan dövmesi, kükreyen aslanın güçlü ve korkutucu olması dövme sahibinin kokulması ve saygı duyulması gerektiğini simgeler. Kükreyen aslan dövmesi dövme sahibinin her an tetikte güçlü olduğuna ve ona saygı gösterilmesi gereken biri olduğunu gösterir.

Taç ile aslan dövmesi, dövme sahibinin kendi kralı olduğu ve ona başka kimsenin hükmedemeyeceği anlamına gelir. Aslanın başında taç olan dövme modeli dövme sahibinin bağımsızlığını simgeler.

Aynı zamanda birçok zengin topluluk arasında da asaletin sembolü olarak kullanılmakta.


Aslan dövmeleri tribal

Tribal aslan dövmeleri de oldukça yaygındır.

Ayge Buse GÜNDOĞAN

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.