Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı Nasıl Yapılır? Göz Kapağı Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Yaşlanmanın etkileri, genetik ve daha birçok etmen göz kapaklarının düşmesine neden olabilir. Göz kapağının düşmesi görme problemleri gibi pek çok rahatsızlığı beraberinde getirir. Göz kapağı ameliyatları ile bu gibi rahatsızlıklardan kolayca kurtulabilirsiniz. Peki, göz kapağı ameliyatı nedir, nasıl yapılır, ne kadar sürer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Göz kapağı ameliyatı olarak da bilinen Blefaroplasti, kasları ve dokuları sıkılaştırarak ya da fazla yağ ve deriyi alarak göz kapaklarının görünümünü iyileştiren cerrahi bir işlemdir.
Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Yaşlanmanın en yaygın belirtilerinden biri, göz kapaklarındaki şişkinlik ve sarkan deridir. Uzun süredir sigara içen ya da görme güçlüğü çeken hastalarda bu sorun daha belirgindir. Yaşlandıkça düzenli olarak gözlerini kısan hastaların göz çevresinde çizgiler ve kırışıklıklar oluşması daha olasıdır. Giderek artan sayıda hasta artık Göz Kapağı Cerrahisi prosedürlerini tercih ediyor.
Anestezi: Cerrahi işlem sırasında rahatınız için ilaçlar verilir. Seçenekler intravenöz sedasyon ya da genel anestezi içermektedir. Bu konuda doktorunuz sizin için en iyi seçeneği önerecektir.
Kesi: Göz kapağı ameliyatı esnasında açılan kesi ve oluşan izler, göz kapağı çevresinin doğal yapıları içinde iyi bir şekilde gizlenecek şekilde tasarlanmıştır. Üst göz kapağı, göz kapağındaki doğal kıvrım içerisindeki bir kesi ile düzeltilebilir. Bu, yağ birikintilerinin çıkarılmasına ya da yeniden konumlandırılmasına, kasların sıkılaştırılmasına ve fazla derinin alınmasına izin verir.
Kesilerin kapatılması: Göz kapağı kesileri tipik olarak dikişler ya da cilt tutkalı ile kapatılır. Dikişler bir hafta içinde alınır.
Göz kapağı ameliyatı ne kadar sürer?
Göz kapağı ameliyatları duruma göre zaman değişikliğine uğramaktadır. Fakat genel olarak bir saati geçmeyen cerrahi operasyonlardır. Alt göz kapağı blefaroplasti prosedüründen sonra, cerrah iyileşme sürecine;
Şişme,
Morarma,
Tahriş,
Kuru gözler gibi belirtileri en aza indirmek için kayganlaştırıcı damla ya da merhem ve soğuk kompres uygulanmasını önerilir.
İşlemden sonra gözler gazlı beze sarılabilir. Hastalar genellikle birkaç gün içinde normal hayatına dönebilir. Fakat en az iki hafta boyunca egzersiz ve yorucu aktivitelerden kaçınmalıdır. İşlemden genellikle üç ya da dört gün sonra dikişler alınır. Şişlik ve diğer yan etkiler genellikle ameliyattan sonraki iki hafta içinde geçer.