Gören inek peyniri sanıyor! Mercimekten yapıldığına kimse inanmıyor
Peynir yapımı denince akla keçi veya inek sütü geliyor. Peki mercimekten de peynir yapıldığını biliyor muydunuz? Herkesin inek peyniri sandığı mercimek peynirini bakın nasıl yapılıyormuş…
Türkiye, çeşitli ve zengin peynir kültürüyle tanınır. Ülkenin dört bir yanında farklı yöreler, kendine has peynir çeşitleri üretir. Beyaz peynir, kaşar, tulum, lor gibi peynirler Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Kahvaltılardan akşam yemeklerine kadar günlük öğünlerin hemen hemen her birinde peynir tüketir.
Sağlık açısından protein, kalsiyum ve çeşitli mineraller açısından zengin olan peynir, Türkiye'deki tüketim alışkanlıklarında önemli bir yere sahiptir. Peynir genellikle inek veya keçi sütünden yapılmaktadır. Ancak siz hiç mercimekten peynir yapıldığını duydunuz mu?
MERCİMEK PEYNİRİ TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı mercimek
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Mercimeği geniş bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar su ile doldurun ve bir gün boyunca bekletin.
Bir sonraki gün mercimeği süzgeçten geçirip iyice durulayın.
Daha sonra mercimeği bir blendera aktarın, içine 4 su bardağı su ve tuz ekleyip pürüzsüz olana kadar çekin.
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın ve blenderdan aldığınız mercimek karışımını tencereye aktarın. Karışım koyulaşıp pişene kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
Mercimek peyniri piştikten sonra başka bir kaba alın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
Mercimek peynirini bir gün boyunca buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Bu peynir çeşidi, vegan veya laktoz intoleransı olan kişiler için sağlıklı bir seçenek haline geliyor. Sağlıklı ve düzenli beslenmek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken mercimek peyniri yüksek protein ve lif içeriği ile ünlü.