Gömülü Diş Ameliyatı Nasıl Yapılır? Diş Ameliyatı, Diş Çekimi Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmeli?
Diş türleri arasında birçok diş bulunuyor. Özellikle diş rahatsızlıkları insanlara zor bir süreç yaşatabiliyor. Gömülü diş birçok insan tarafından duyulan bir rahatsızlıktır. Bu durumun neden olduğu ve nasıl düzeleceği araştırılan konulardan bir tanesidir. Gömülü diş ameliyatı nasıl yapılır? Diş ameliyatı, diş çekimi yaptıranlar nelere dikkat etmeli? Konu başlıkları için sizlere detaylı bilgiler derledik.
Gömülü diş, dişlerin çıkma vakti gelmesine rağmen çıkmayan dişlerdir.
Gömülü Diş Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Gömülü diş, ağızda olması gerekmesine rağmen gerekli yerlerde çıkmayan dişlerdir. Çeke kemiği içinde gömülü olarak kalır ve üzeri dokularla kaplanır. Üzeri kapalı olduğu için görülmeyen dişler olarak adlandırılır. Gömülü dişlerin bir kısmı tamamen gömülü bir kısmının da yarısı gömülüdür. Dişlerin gömülü olmasının birçok nedeni olabilir. Dişlerin gömülü olmasına bazen tek neden yeterli olabiliyor. Gömülü dişlerin neden gömüldüğü birçok kişi tarafından merak ediliyor. Gömülü dişler şu nedenlerden dolayı oluşuyor;
-Etrafındaki dişlerin yer değiştirmesiyle birlikte dişin önü kapatılması
-Genetik olan etkenler
-Çene darlığı nedeniyle ağzın içinde darlık oluşması
-Dişlerde bulunan enfeksiyonların tedavi edilmemesi nedeniyle iltihapların oluşması
Gömülü diş tespiti yapıldıktan sonra tedavi sürecinin başlatılması sağlanır. Beslenmeyi ve günlük yaşam kalitesini etkileyen durumlarda mutlaka değerlendirilme yapılması gerekir. Tedavi edilen gömülü dişler hastaların bu sorundan tamamen kurtulmasını sağlayacak. Gömülü diş ameliyatı tedavi yöntemlerinden biridir. Diş etrafı uyuşturularak, dişin etrafında bulunan kemikler kaldırılır ve gömülü diş çekilir.
Diş Ameliyatı, Diş Çekimi Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmeli?
Diş ameliyatı bazı sağlık problemlerinden dolayı yapılabilir. Her ameliyatta olduğu gibi diş ameliyatı sonrasında da yapılacak birçok işlem bulunuyor. Özellikle ameliyatlarda atılan dikişlerin korunması ok önemlidir. Dikişlerin atılmasıyla yaraların iyileşme süreci başlar. 1 ile 10 gün arasında dikişler alınır. Ameliyat sonrasında doktorlar ağırı azaltmak ve iltihap oluşmasını önlemek için ilaçlar verir. Mutlaka bu ilaçların gününde ve saatinde içilmesi gerekir.
Diş ameliyatı olan kişilerin beslenmesine çok dikkat etmesi gerekiyor. Sıvı gıdalarla beslenmesi diş yaralarının daha çabuk iyileşmesini sağlayacaktır. Bu süreçte dişlerin çok fazla kullanılmaması yaraların zarar görmemesine neden olacaktır.