SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Göğüs İçi Sıvı Boşaltması (Torasentez) Nedir? Torasentez Hangi Durumlarda Yapılır?

Türkçede yer alan torasentez kelimesi aynı zamanda Türkçe karşılığı üzerinden öne çıkmaktadır. Taşıdığı anlam ile beraber tıp alanında önemli bir yere sahiptir. Peki, göğüs içi sıvı boşaltması (Torasentez) nedir? Torasentez hangi durumlarda yapılır tüm detayları ile derledik.

|

Akciğerler üzerinden yapılan bir işlem olması ile beraber torasentez büyük bir öneme sahiptir. Farklı durumlarda belli bir amaç için ele alınan ve tıbbi yönden gerçekleştirilen bir yöntem olarak ön plana çıkar.

Göğüs İçi Sıvı Boşaltması (Torasentez) Nedir?

Torasentez Türkçe karşılığı olarak göğüs için sıvı boşaltması olarak bilinmektedir. Ciğerlerin çevresinde bulunan sıvı veya havayı almak için yapılan tıbbi yöntem olarak öne çıkar.

Torasentez Hangi Durumlarda Yapılır?

Belli başlı nedenlerden dolayı torasentez ele alınmakta ve yapılmaktadır.

 - Akciğer zarları arasında toplanmış olan sıvının, akciğerler üzerine baskı oluşturmasını ve solunum zorlaştırmasını önlemek için uygulanır.

 - Zatürre, verem, Kalp yetmezliği, kanser ya da akciğer zarı iltihabı gibi durumlar karşısında ilgili bölgeye dolan sıvının alınması için yapılır.

 Genel olarak yukarıda verilen sebeplerden dolayı tıbbi yönden torasentez ele alınmaktadır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.