Gençlerin politikaya bakışı değişecek
Yeni Medya" dersleri sayesinde gençler politikayı hem sevecek hem benimseyecek
“GELECEĞE DEĞER, GENÇLİĞE DEĞER, POLİTİKAYA DEĞER”
‘YENİ MEDYA’ DERSLERİ SAYESİNDE GENÇLER POLİTİKAYI HEM SEVECEK HEM BENİMSEYECEK
Ülkemizdeki gençlerin politikaya olan soğukluğu ve ilgisizliği Okan Üniversitesi’nin geliştirdiği yeni ders modeliyle tarih olacak. Teknoloji kuşağı olarak bilinen ‘Y’ Kuşağının politikaya karşı önyargısını ve apolitik duruşunu değiştirmeyi hedefleyen Okan Üniversitesi, bir ilk olan ‘YENİ MEDYA’ bölümü ders müfredatında yaptığı değişikliklerle dünya ile aynı anda gelişen teknolojiye hakim, bunu en etkili ve verimli kullanan ve teknolojinin sosyal gücü ile politikaya da dahil olan gençler yetiştirmeyi hedefliyor.
Türkiye’nin son yıllardaki en büyük sorunu olan kirlenmiş siyaset ve politikacılara olan algıya Okan Üniversite’si ‘YENİ MEDYA’ bölümüyle dur demeye hazırlanıyor.
Türkiye’de açılan medya bölümlerinden farklı ders içerikleriyle Okan Üniversitesi yeni medyanın politik yüzünü çözümleyecek. Dijital Aktivizm, Yeni Dünya Düzeni ve İletişim Stratejileri, Sosyal Medyada Seçim Kampanyaları ve Yönetimi gibi dersleriyle Y kuşağı olarak bilinen 1980-1995 doğumlu gençleri; Türkiye ve Dünya'daki olaylara karşı söz hakkı olan, dijital alanda iletişimi en doğru şekilde yöneten bireyler haline geliştirmeyi hedefliyor.
Gençler, geleceklerine kendileri yön versin!
Geleceğine dijital medyadan yön verecek gençler yetiştirmek konusunda oldukça iddialı olduklarını ifade eden Okan Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ece Baban “Kurduğumuz bölüm ile amacımız öğrencilerimizi sektörden değerli isimler ile bir araya getirerek hem teori hem de pratikte deneyimli kişiler yetiştirmek. Mezun oldukları andan itibaren her sektörde dijital medyayı profesyonel şekilde kullanabilecek donanıma sahip olmalarını amaçlıyoruz. Bizi diğer üniversitelerden ayıran en önemli nokta ise Y kuşağına ve Z kuşağına ihtiyaçları olacak bir alanda bilgi mirası bırakmak” dedi.
Baban: “Politikaya onlar gelmiyorsa biz onlara gideceğiz”
Dijital medya kanalları aracılığı ile Y kuşağının apolitik duruşunu pozitife çevirmeye çalıştıklarını belirten, dijital medyanın basın ayağında Türkiye'de ki ilk uygulayıcılarından olan Yeni Medya Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ece Baban sözlerine şöyle devam etti: “Gelecek onların geleceği ve bu geleceğe yön vermek onların en doğal hakkı. Bizim yaptığımız medyayı doğru okuyabilen ve ona yön verebilen, farkındalığı yüksek ve sürünün içinde kaybolmayan bireyler yetiştirmek.
Önemli olan partiler, oylar ya da politik oyunlar değil önemli olan gençlerin pazarlama, medya, halk ilişkiler, sağlık yönetimi, bankacılık gibi birçok sektörde dijital medyayı, sosyal medyayı kullanıp, içerik oluşturma, yönetebilme becerilerini geliştirirken, kendilerini en çok ilgilendiren politika ile ülkelerinin geleceği hakkında da söz söylemelerini sağlamak.”
Baban: “Sosyal Medya’nın Gerçek Gücü ve Önemini Fark Ettireceğiz”
Ülkemizdeki gençlerin sosyal medyanın gerçek gücünden yoksun olduklarının da altını çizen Baban, ‘Yeni Medya’ bölümünde bu alanda öğrencilere çok önemli farkındalıklar kazandıracaklarını da belirtti. Baban ayrıca; “Sosyal medya; Facebook ve Twitter’a haber girmek ya da haberin kopyasını değişik görseller ile web sayfasında paylaşmak olarak görülüyor.
Oysaki sosyal medya yönetimi bunun çok ötesinde ve bizim verdiğimiz eğitimin temeli de buna dayanıyor. Biz istiyoruz ki gençlerimiz ileride hem kendi geleceklerine hem de ülke geleceklerine yön verebilsin, iletişim stratejisini dijital ortamda çizebilir ve uygulayabilir olsun. Bir diğer ifade ile Aristo’dan sonra retoriğin dijital halini yazıyoruz.”